Peste 82.000 de persoane evacuate din calea incendiului devastator din California. Pompierii nu reusesc sa stinga flacarile

17-08-2016 10:23

Autoritatile locale au ordonat marti noaptea evacuarea a 82.000 de persoane din sudul Californiei, dupa ce flacarile unui incendiu de vegetatie au cuprins peste 6.070 de hectare de padure.

Peste 700 de pompieri se lupta pentru a controla incendiul, care a izbucnit in urma cu cateva zile in pasul montan Cajon. Acesta este cel mai recent incendiu de vegetatie din vestul SUA, dupa ce peste 121.400 de hectare au fost distruse în ultimele luni, transmite Reuters, citat de News.ro.

”Este un incendiu extrem de rapid, era chiar in spatele nostru”, a declarat purtatorul de cuvant al Serviciului Forestier al Statelor Unite, Lyn Sieliet.

Doi pompieri au fost blocati de flacari, in incercarea de a-i evacua pe locuitori şi de a apara locuintele din calea incendiului, insa au reusit sa scape cu doar cateva rani minore.

Incendiul ”Bluecut” a cuprins si-o zona de tufisuri si arbusti din apropierea autostrazii interstatale 15, care reprezinta principala legatura dintre Las Vegas si Los Angeles. Autoritatile americane au fost determinate sa opreasca accesul la un tronson al autostrazii.

Departamentul Forestier pentru Protectie impotriva Incendiilor (Cal Fire) a emis un ordin pentru locuitorii din comunitatea Wrightwood, situata la aproximativ 120 de kilometri de Los Angeles, sa-si paraseasca locuintele.

In total, autoritatile locale au ordonat unui numar de 82.000 de persoane sa-si paraseasca locuintele, iar un numar necunoscut de case au fost deja distruse de flacarile necontrolate.

Incendiul ramane in mare parte necontrolat, reusind in doar cateva ore sa se extinda de la 3.640 de hectare la 6.070 de hectare.

Intre timp, pompierii se lupta cu un alt incendiu de vegetatie, care a izbucnit la aproape 1.000 de kilometri mai la nord. Acesta a distrus pana acum 175 de locuinte din nordul Californiei.

Doar peste o treime din incendiul ”Clayton” este controlata de catre pompieri. Acesta a distrus peste 1.600 de hectare din jurul comunitatii Lower Lake, fortand evacuarea a sute de persoane.


VIDEO PROTVPLUS.RO