Peste 80 de deţinuţi dintr-o închisoare din Istanbul, testaţi pozitiv pentru coronavirus

Ultima actualizare: 22-05-2020 21:39
Care este categoria de români unde nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus
Inquam/ Alexandru Busca

În total 82 de deţinuţi dintr-o închisoare de maximă securitate din Istanbul au fost testaţi pozitiv la noul tip de coronavirus, au anunţat vineri procurori turci, informează dpa.

Deţinuţii au fost plasaţi sub tratament şi au o "stare de sănătate bună", a informat biroul procurorului-şef într-un comunicat.

Zece deţinuţi au fost spitalizaţi, iar ceilalţi 72 se află în izolare la închisoare, precizează comunicatul.

Un deţinut, care a fost iniţial diagnosticat cu tuberculoză şi testat mai târziu pentru coronavirus, a murit joi, adaugă comunicatul.

Turcia a raportat în total 120 de deţinuţi din patru închisori contaminaţi cu noul tip de coronavirus pe 28 aprilie, însă nu a dezvăluit locaţiile închisorilor.

La mijlocul lui aprilie, închisorile din Turcia au început să elibereze nu mai puţin de 90.000 de deţinuţi ca parte a amnistiei în masă menită să stopeze propagarea pandemiei de coronavirus în închisori.

Amnistia a fost criticată pentru faptul că a exclus opozanţi politici, jurnalişti, oameni de ştiinţă şi activişti în domeniul drepturilor omului.

Numărul de persoane decedate de COVID-19 a trecut de 4.200, în timp ce numărul de persoane contaminate a depăşit 153.000 în Turcia, a anunţat joi ministrul sănătăţii turc Fahrettin Koca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO