Peste 720 de decese din cauza coronavirusului. 86 de persoane au murit într-o zi


Ultimul update: Sambata 08 Februarie 2020 10:07
Data publicarii: Sambata 08 Februarie 2020 08:51
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Noul coronavirus a făcut până acum 720 morţi în China, unde a apărut în decembrie anul trecut, au anunţat autorităţile sanitare din provincia Hubei (centrul Chinei), epicentrul epidemiei, relatează sâmbătă AFP.

Vineri, în China, au murit 86 de oameni, ceea ce aduce bilanţul victimelor provocate de coronavirus la peste 720. Numărul zilnic al deceselor a crescut constant în ultimele câteva zile.

Un american a murit din cauza noului coronavirus la Wuhan, a declarat sâmbătă ambasada Statelor Unite, aceasta fiind primul deces confirmat al unui străin din cauza bolii, informează AFP.

La nivel global, virusul a infectat peste 34.400 de oameni din 27 de ţări şi teritorii.

Taiwanul a confirmat sâmbătă al 17-lea caz de îmbolnăvire, un bărbat în vârstă de 20 de ani, fiul unui cuplu deja diagnosticat cu coronavirus. Familia a călătorit în Italia, cu escală în Hong Kong, din 22 până în 31 ianuarie, şi a revenit în Taiwan, tot prin Hong Kong, la 1 februarie.

Taiwanul a interzis accesul chinezilor pe această insulă şi a suspendat cererile de obţinere a vizei online pentru rezidenţii din Hong Kong şi Macao. Intrarea în Taiwan a fost de asemenea interzisă tuturor cetăţenilor străini care au călătorit în China continentală, Hong Kong sau Macao în cele 14 zile anterioare, perioada de incubaţie a coronavirusului.

SUA au deblocat 100 milioane de dolari pentru China şi alte ţări

 

Statele Unite au deblocat 100 de milioane de dolari pentru a ajuta China şi alte ţări în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, a declarat vineri secretarul de stat american, Mike Pompeo, relatează AFP.

Washingtonul ''este pregătit să cheltuiască până la 100 de milioane de dolari din fonduri deja existente pentru a ajuta China şi alte ţări afectate, atât direct cât şi prin intermediul altor organizaţii multilaterale, pentru a ţine sub control şi a combate noul coronavirus'', a afirmat şeful diplomaţiei americane într-un comunicat de presă.

 

Sursa: News.ro

Femeia din Suceava, venită din China, are gripă sezonieră și nu coronavirus
Teorie a conspirației, lansată de un post TV rusesc. Coronavirusul ar fi creat de Trump
VIDEO PROTVPLUS.RO