Peste 100 de jafuri, comise de o grupare de români în Belgia. Trei suspecți au fost arestați

Ultima actualizare: 11-09-2020 17:42

O grupare de români este suspectată că a terorizat o zonă din Belgia, vreme de patru ani.

Bilanţul de peste o sută de furturi din locuinţe - în special maşini, unelte şi scule - a determinat autorităţile să pună la punct o amplă investigaţie, care a îndreptat atenţia anchetatorilor către Buzău. Acolo a fost găsită mare parte din pradă.

Este vorba despre o grupare formată din 10 indivizi care din 2016 până în primăvară au atacat sistematic gospodăriile oamenilor, de acolo plecau cu tot ce le cădea în cale, de la ATV-uri, scutere, biciclete, până la aparatură de uz casnic, toate fiind transportate apoi în Germania, unde se și cazau. Mai apoi, bunurile ajungeau în România.

Şeful Serviciului Asistenţă Judiciară şi Poliţienească Internaţională din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, Emil Tudor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că gruparea respectivă a fost ajutată de alte persoane care locuiau în Germania, iar de acolo se deplasa în Belgia, cu maşini înmatriculate în ţara respectivă şi comitea furturile, transmite News.ro.

“Este un grup organizat compus din câte s-a probat până acum din zece cetăţeni români, toţi din judeţul Buzău, care au acţionat, aşa cum a reieşit din cercetări, în partea de est a Belgiei, în imediata vecinătate a Germaniei. Membrii acestui grup acţionau în mod următor: se deplasau undeva la graniţa dintre Germania şi Belgia, unde pe teritoriul Germaniei beneficiau de suportul unor persoane, evident cetăţeni români sau legătură cu cetăţeni români, care le asigura cazare şi suport logistic, de acolo s-a dovedit că beneficiau de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Belgiei cu care se deplasau pentru a nu atrage atenţia. Sustrăgeau de regulă în perioadele zilei când era mai puţină lumină, pe teritoriul Belgiei, iar bunurile transportate erau depozitate temporar în zona din Germania de unde erau transportate ulterior către România spre a fi valorificate”, a declarat Emil Tudor.

El a precizat că trei dintre membrii grupării au fost arestaţi în Belgia.

“Până în prezent în Belgia s-a reuşit arestarea a trei membri ai grupului infracţional organizat, iar ceilalţi membri ai grupului în prezent sunt cercetaţi în stare de libertate, urmând ca autorităţile judiciare din Belgia să dispună în funcţie de materialul probator administrat şi în această săptămână”, a mai afirmat şeful Serviciului Asistenţă Judiciară şi Poliţienească Internaţională.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au destructurat, în urma unei anchete desfăşurate în colaborare cu autorităţile din Belgia, o grupare specializată în furturi comise pe teritoriul acestui stat. Membrii acesteia ar fi săvârşit, în perioada 2016-2020, peste o sută de furturi, prejudiciul depăşind 500.000 de euro. Gruparea era condusă de o persoană din Buzău, judeţ în care au avut loc 11 percheziţii, fiind găsite unele dintre bunurile furate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!