Peste 100 de copii din New York, diagnosticați cu un sindrom rar, posibil asociat Covid-19

Copil
Pro TV

Statul american New York investighează aproximativ 102 cazuri raportate la nivel statal ale unor copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat bolii COVID-19, a declarat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo.

Un copil de 5 ani din oraşul New York, unul de 7 ani din Westchester County şi un adolescent din Suffolk County au murit din cauza acestui sindrom, ale cărui simptome includ febră persistentă, dureri abdominale, înroşirea severă a ochilor şi erupţii cutanate, a spus guvernatorul în briefingul său de presă zilnic.

71% dintre cazuri au condus la internări în secţiile de terapie intensivă, iar 19% au presupus intubarea pacienţilor, în timp 43% din numărul total al pacienţilor au rămas spitalizaţi, a precizat Cuomo.

Autoritățile cercetează simptomele copiilor din New York

 

Guvernatorul a declarat că Departamentul de Sănătate al statului va găzdui joi un webinar pentru a discuta cu furnizorii de servicii sanitare despre simptomele, testarea şi îngrijirea cazurilor raportate.

"Trebuie să rămânem în alertă în legătură cu acest virus pentru că încă învăţăm, iar ceea ce am crezut că ştim nu se dovedeşte întotdeauna a fi adevărat", a spus Cuomo, referindu-se la presupunerea anterioară conform căreia majoritatea copiilor nu ar fi fost afectaţi de coronavirus.

Citește și
Fetita
15 copii spitalizați la New York cu simptome inflamatorii care ar putea avea legătură cu Covid-19

"Statul New York a investigat intens aceste noi cazuri şi conduce demersurile la nivel naţional şi... cu cât ştim mai multe cu atât vom comunica mai mult", a adăugat el.

Cazuri raportate și în alte 14 state și în cinci țări europene

 

Potrivit guvernatorului, citat de CBS News, alte 14 state - California, Connecticut, Delaware, Georgia, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, Ohio, Pennsylvania, Utah şi Washington - dar şi cinci ţări europene au raportat astfel de cazuri.

Departamentul de Sănătate al statului colaborează cu Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor pentru a dezvolta criterii la nivel naţional pentru a ajuta experţii în sănătate din alte 49 de state să identifice şi să răspundă la această boală.

Majoritatea copiilor au fost diagnosticați și cu coronavirus

 

82 din cele 102 cazuri au fost înregistrate în New York. Din cele 82 de cazuri, 53 de pacienţi au avut rezultate pozitive la testele pentru COVID-19 sau au prezentat anticorpi COVID-19, a declarat primarul Bill de Blasio la briefingul de miercuri.

"Profesioniştii noştri din domeniul sanitar învaţă despre acest sindrom cât de repede pot şi există încă întrebări fără răspuns. Există lucruri pe care nu le ştim - nu cunoaştem ce îi face pe copii în mod special sensibili; de ce pe unii copii şi nu şi pe alţii", a spus primarul.

„Vom proteja copiii din New York cu orice preț”

 

O campanie publicitară a fost lansată miercuri în oraş pentru educarea părinţilor în legătură cu această boală în mediul online, în staţii de autobuz, radio şi TV.

"Le veţi vedea peste tot în New York", a spus Blasio îndemnându-i totodată pe părinţi şi profesionişti care lucrează cu copii să fie atenţi la simptomele bolii.

"Vom proteja copiii din New York cu orice preţ", a adăugat el.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul New York-ului, Bill de Blasio, s-a arătat "profund îngrijorat" de creşterea numărului de cazuri de copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator despre care oamenii de ştiinţă cred că ar putea fi asociat cu noul coronavirus. Până duminică, 38 de cazuri de sindrom inflamator pediatric fuseseră detectate în New York, oraşul american cel mai afectat de boala COVID-19, iar alte nouă cazuri erau în curs de investigare.

În ultimele săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de aceste simptome care ar putea indica sindromul Kawasaki, o afecţiune rară. Legătura cu COVID -19 nu este stabilită oficial, dar oamenii de ştiinţă cred că aceasta este posibilă.

Citește și...
Zeci de copii din New York, internați cu un sindrom asociat infectării cu noul coronavirus
Zeci de copii din New York, internați cu un sindrom asociat infectării cu noul coronavirus

Șaizeci și patru de copii din statul New York au fost spitalizaţi cu un sindrom posibil asociat COVID-19.

15 copii spitalizați la New York cu simptome inflamatorii care ar putea avea legătură cu Covid-19
15 copii spitalizați la New York cu simptome inflamatorii care ar putea avea legătură cu Covid-19

Aproximativ 15 copii au fost spitalizaţi în ultimele zile la New York din cauză că sufereau de o boală inflamatorie care ar putea fi legată de coronavirus, zeci de cazuri fiind raportate în altă parte, scrie AFP.

Un nou sindrom asociat infectării cu noul coronavirus, descoperit la 15 copii din New York
Un nou sindrom asociat infectării cu noul coronavirus, descoperit la 15 copii din New York

15 copii din New York au fost internați după ce au prezentat simptomele unui sindrom inflamator care ar putea avea legătură cu infectarea cu noul coronavirus.

Recomandări
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa marţi, la Bucureşti, un ajutor pentru restabilirea capacităţii de transport a energiei electrice în Ucraina, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

ONU califică drept
ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei: "Ce să mai simt? Mă învârt pe aici și plâng"

ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei. Numai în Nikolaev, aproape un sfert de milion de oameni suferă din lipsa căldurii, a apei și a energiei electrice.

Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO
Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO

Bancomatul instalat la Pavilionul expozițional din Constanța a fost ținta hoților care l-au aruncat în aer, la două săptămâni după ce s-a întâmplat același lucru la bancomatul din localitatea Castelu.