Mai mulți militari ruși și soldați din armata lui al-Assad au fost uciși în Siria, de ”teroriști”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 27 Mai 2018 12:18
Categorie: Stiri externe
Siria

Patru persoane care făceau parte din personalul militar al Rusiei au fost ucise de ”teroriștii” din provincia siriană Deir ez-Zor, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit Russia Today.

Conform sursei citate, ”teroriștii” au atacat trupele siriene și rusești, iar în urma acestui conflict au fost uciși 43 de ”teroriști” și 6 vehicule au fost distruse.

Doi consilieri militari ruși au fost uciși, iar alți 5 militari au fost răniți și transportați la spital. Ulterior, doi dintre aceștia au murit din cauza rănilor.

AFP susține citând surse că, în această săptămână, 9 militari ruși și 26 de sirieni loiali lui Bashar al-Assad au murit într-un atac atribuit Statului Islamic

Agenția de presă rusească Itar Tass, care citează Ministerul rus al Apărării, spune că acest conflict a avut loc pe întuneric, după ce o grupare mobilă teroristă a atacat o divizie de artilerie a forțelor guvernamentale siriene.

Apoi, trupele siriene ale lui Bashar al-Asssad au intrat în luptă împreună cu aliații ruși.

”În timpul luptei, care a durat aproape o oră, armata a distrus 43 de teroriști și 6 vehicule terestre, dotate cu armament de calibru mare”, a precizat ministerul rus.

Toți soldații ruși au primit decorații, mai arată Tass. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: AFP Russia Today

VIDEO PROTVPLUS.RO