Patru medici din Kenya, acuzați că ar fi efectuat o operație pe creier unui alt pacient


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Martie 2018 16:14
Categorie: Stiri externe
operatie

Patru medici din Kenya au fost suspendați din activitate, după ce au confundat doi pacienți și au secționat craniul altuia, pentru o operație pe creier la un spital din Nairobi.

Pacientul greșit era internat în același spital și urma un tratament, nefiind nevoie de intervenție chirurgicală, în timp ce celălalt pacient trebuia să fie supus unei operații din cauza unui cheag de sânge pe creier.

Potrivit rapoartelor făcute publice de unitatea spitalicească, pacientul greșit a ajuns în sala de operație, după ce s-au amestecat etichetele de identificare, scrie BBC.

Medicii nu și-au dat seama de greșeala lor, până când, în timpul operației, au descoperit că pacientul nu avea niciun cheag de sânge pe creier.

Directorul spitalului a precizat că pacientul este ”în recuperare și face progrese”, iar o investigație a fost deschisă în acest caz.

Consiliul medicilor din Kenya a precizat că acest caz este primul înregistrat în țară și vor fi organizate audieri în interiorul clinicii în care s-a produs eroarea.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO