Patru irakieni, arestați în Turcia. Ei ar fi plănuit un atentat asupra Ambasadei SUA din Ankara


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Martie 2018 17:01
Categorie: Stiri externe
Poliţia turcă

Patru irakieni au fost arestați, luni, în localitatea Samsun din nordul țării, pe motiv că ar fi planificat un atac asupra ambasadei Statelor Unite ale Americii la Ankara.

Cei patru irakieni au fost reţinuţi în oraşul Samsun, de pe litoralul Mării Negre, într-o operaţiune declanşată în urma unei alerte de securitate lansate duminică de ambasada americană. Aceasta a rămas închisă luni, conform AFP, citat de Agerpres.

Conform presei turce, suspecţii au legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). Documentele în format digital găsite asupra lor au fost confiscate.

Duminică, ambasada Statelor Unite în Turcia, vizată de un atentat sinucigaş în 2013, a anunţat că luni va fi închisă pentru public din cauza unei „alerte de securitate”. În urma alertei, autorităţile turce au întărit măsurile de securitate la Ankara şi au lansat o operaţiune împotriva unor presupuşi militanţi ai SI.

Douăsprezece persoane au fost arestate luni în capitală şi împotriva altor opt au fost emise mandate, în cadrul unei anchete care vizează gruparea Stat Islamic, a relatat agenţia Anadolu, precizând că este vorba despre persoane de „naţionalitate străină”.

Turcia a fost vizată în ultimii ani de mai multe atentate sângeroase, atribuite sau revendicate de militanţi kurzi sau de Statul Islamic.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Bekir Bozdag, a declarat luni că mai mult de 4.000 de membri ai SI, dintre care 1.858 de cetăţeni străini, au fost arestaţi de autorităţile turce începând din 2011

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO