Parlamentarii din UK cer interzicerea prostituției. Multe dintre "victime" ar fi românce

21-05-2018 16:30


bordel Germania

Mai mulți parlamentari britanici cer guvernului o nouă legislație prin care prostituția să fie declarată ilegală.

Solicitarea vine după ultimele statistici ale anchetatorilor potrivit cărora, recent, a crescut alarmant numărul bordelurilor de scurtă durată, așa-numitele ”pop-up”, care apar în urma publicării pe internet a anunțurilor prin care sunt oferite servicii sexuale contracost și care le expun pe aceste femei unor bande criminale, care se ocupă cu traficul de persoane, relatează Sky News.

Publicația, care citează surse din poliție, spune că un procent covârșitor din prostituatele care își oferă online serviciile și care ajung victime ale traficanților provin din România.

Potrivit unui raport al autorităților, citat de aceeași sursă, în ultima lună au avut loc cel puțin 212 de operațiuni ale poliției pentru stoparea sclaviei sexuali, iar anul trecut au existat 1.185 sesizări cu privire la potențiale victime. Însă aceste cifre reprezintă doar o mică parte din problema reală.

De asemenea, autoritățile au constatat că o singură pagină de Internet a publicat mai mult de 18.000 de profiluri de escorte în ultimele trei luni. Mai mult, o singură persoană cercetată pentru trafic de persoane a cheltuit 30.000 de lire sterline pentru a publica anunțuri prin care oferea femei pentru sex.

Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității a transmis parlamentarilor că site-urile de servicii pentru adulți ”reprezintă cel mai important mijloc de exploatare sexuală din Marea Britanie”.

Grupul parlamentar care a făcut solicitarea a anunțat, de asemenea, că ar trebui interzisă publicitatea sexuală pe paginile de Internet, iar femeile care lucrează în industrie ar trebui să fie dezincriminate. Parlamentarii solicită, de asemenea, guvernului, să declare complet ilegale serviciile sexuale plătite.

Gavin Shuker, președinte al grupului, a declarat pentru Sky News: ”Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru a pune capăt cererii de prostituție, ceea ce înseamnă transferarea sarcinii criminalității de la cei care vând sexul către cei care îl cumpără.”

”De asemenea, nu ar trebui să existe o accesare ușoară pe aceste site-uri pentru prostituție care face în întregime posibile traficul și exploatarea”, a mai declarat Gavin Shuker.

Românii sunt cel mai mare grup de persoane supuse investigației și reprezintă 40% din totalul suspecților. Numai Leicestershire, poliția a închis în ultimii doi ani 156 de bordeluri în care se aflau 421 de femei, din care 83% erau din România.

Prostituția a devenit ilegală, anul trecut, în Irlanda de Nord.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Sky News

VIDEO PROTVPLUS.RO