Parisul și Marisilia se confruntă cu o creștere alarmantă a numărul de cazuri de coronavirus

Ultima actualizare: 24-08-2020 10:11

În Franța două mari orașe Parisul și Marisilia se confruntă de ceva vreme cu o creștere alarmantă a numărul de cazuri de coronavirus.

Pe străzile tot mai aglomerate autoritățile din Hexagon au înmulțit patrulele de poliție, pentru a le reaminti oamenilor că toată lumea trebuie să poarte mască în public.

Cadrele medicale au fost înlocuite cu o armată de polițiști și jandarmi care patrulează permanent pe străzi. Le reamintesc atât localnicilor, cât și turiștilor, cât de importat este să respecte cu strictețe regula purtării măștii de protecție, atunci când ies în public.

În Marsilia, după o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, masca a devenit obligatorie și în aer liber. Cine nu se supune, riscă o amendă de peste 150 de euro. Pentru o supraveghere mai bună a situației, echipajelor locale li s-au alăturat agenți din poliția națională.

Jean-Marc Cortes, comandant poliție: "Dacă nu ar fi polițiști pe străzi care să le impună oamenilor să poarte masca, aceștia nu ar respecta regula. De cele mai multe ori, e suficient doar să ne vadă pentru a-și aduce aminte că purtarea măștii e obligatorie".

Reporter CNN: ”O parte a problemei este că noile reglementări de aici din Franța au fost introduse rapid, deoarece cazurile de coronavirus au crescut în ultimele săptămâni. Drept urmare, regulile pot fi confuze și dificil de aplicat. Acești polițiști și femei din spatele meu îi verifică pe oameni dacă au mască de protecție pe stradă. Masca e obligatorie și acolo, pe plajă. Dar oamenii ne-au explicat că noua regulă este dificil de aplicat într-un spațiu atât de aglomerat”.

În plin sezon estival, europenii caută oriunde un loc de relaxare, însă Grecia, Croația, Spania și Franța sunt doar o parte din țările unde virusul SARS-COV-2 se răspândeşte din nou. Pentru a evita un al doilea val de infectări cu coronavirus, autoritățile din Hexagon au extins regula purtării măștii de protecție. Până de curând aceasta era obligatorie doar în interior, în magazine sau în mijloacele de transport în comun.

Damien Cospanza, şofer autobuz: "Am fost în prima linie și la început a fost greu să îi convingem pe oameni să se conformeze. Din păcate, oamenii trebuie speriați. Trebuie amendați pentru a înțelege că masca e obligatorie, în special într-un oraș precum Marsilia, unde oamenii nu vor asculta de șoferul de autobuz, dar vor asculta de poliție".

Pe de altă parte însă, liderii de sindicat ai polițiștilor francezi spun că noile responsabilități îi aglomerează pe agenți mai mult decât e cazul.

Eric Moulin, sindicatul poliţiştilor: "Am avut de-a face cu vestele galbene, acum este Covid și, pentru că suntem ocupați cu aceste misiuni, nu putem lupta și cu alte infracțiuni, cum ar fi delincvența, care este sarcina noastră principală. Așa ar fi normal".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO