Parintii sunt sfatuiti sa stea mai mult timp alaturi de copii

Ultima actualizare: 22-10-2012 05:38
Parintii sunt sfatuiti sa petreaca mai mult timp acasa, alaturi de copii

Un studiu realizat in America, pe cateva mii de adolescenti, a scos la iveala faptul ca cel mai apropiati de parinti se simt copiii care iau masa de cel putin cinci ori pe saptamana impreuna.

Trebuie sa le oferi sansa de a fi impreuna la sfarsitul zilei, de a vorbi si de a spune "Mi-a fost dor de tine".
dr. Berry Brazelton, medic pediatru
Traim intr-o viteza nebuna, muncim de dimineata pana seara, iar copiii ii lasam in grija bunicilor sau a bonelor. Pare solutia perfecta, dar medicii ne spun ca ne inselam amarnic. Pediatrii americani, prezenti duminica la Bucuresti pentru a lansa un volum, ne-au spus care sunt riscurile acestor decizii.

 Timpul petrecut cu parintii il ajuta pe copil sa nu aiba probleme in adolescenta, spun specialistii.

Doctorul Berry Brazelton este denumit "parintele pediatriei americane". Cea mai cunoscuta realizare a lui este Scala Brazelton de evaluare a nou-nascutului, care completeaza cunoscuta scala de evaluare Apgar, dupa care se dau notele copiilor la nastere.

O alta teorie care l-a facut celebru, Touchpoints, explica faptul ca inainte de a face un nou pas in dezvoltare, copilul trece printr-o perioada de regresie. Mai exact, parintii nu trebuie sa intre in panica daca micutul va incepe sa faca din nou pe el desi l-au obisnuit cu olita. Teoria este dezvoltata in doua volume traduse in romana "Puncte de cotitura de la nastere la trei ani" si "Puncte de cotitura de la trei la sase ani".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO