Parada militara de amploare in Coreea de Nord. SUA, amenintate cu un atac nuclear: "Suntem pregatiti sa ripostam"

15-04-2017 09:10


Demonstratie de forta a regimului nord-coreean cu ocazia implinirii a 105 ani de la nasterea lui Kim Ir-Sen, cel care a condus Coreea de Nord de la fondarea sa, in 1948 pana la moartea sa, in 1994.

Mii de soldati sincronizati au marsaluit cantand la Phenian sambata in cadrul paradei care-l glorifica pe Kim Ir-Sen si care a fost folosita in acest an pentru a trimite un mesaj categoric "dusmanilor".

Parada la care a asistat si Kim Jong-un a avut loc in contextul in care programul nuclear nord-coreean se afla la originea tensiunilor internationale tot mai mari.

In cadrul paradei regimul de la Phenian s-a laudat cu proiectile, rachete si lansatoare multiple. Surpriza a fost insa, ceea ce armata sud coreeana suspecteaza a fi un nou tip de ICBM, racheta balistica intercontinentala, relateaza Reuters.

Acestea aveau dimensiuni similare cu cele din dotarea armatei rusesti sau chineze. Unii analisti sustin insa ca rachetele ar putea fi "goale", relateaza Daily Mail.

O alta surpriza oferita de nord coreeni este scoaterea la inaintare a unor rachete balistice ce pot fi lansate de pe submarin, o noutate tehnologica pentru regimul de la Phenian.

Sute de camioane pline cu soldati s-au aliniat la primele ore ale zilei de-a lungul fluviului Taedong care traverseaza capitala nord-coreeana, in vederea unei defilari prin oras.

parada Coreea de Nord

In afara de sarbatorirea "Zilei Soarelui", numele oficial dat zilei de nastere a lui Kim Ir-Sen (15 aprilie 1912-8 iulie 1994), care a fost bunicul actualului lider, Kim Jong-Un, este vorba pentru aceasta tara comunista izolata pe scena internationala de a adresa un mesaj fara echivoc Statelor Unite, Coreii de Sud si Japoniei cu privire la puterea sa militara.

parada Coreea de Nord

Potrivit numerosilor observatori, Coreea de Nord ar putea profita de aceasta data aniversara pentru a efectua sambata un nou tir cu o racheta balistica ori chiar al saselea test nuclear al sau, amandoua interzise de comunitatea internationala.

parada Coreea de Nord

Presedintele american, Donald Trump, a promis joi ca "problema" nord-coreeana va fi "rezolvata". Anterior, el a anuntat ca a trimis spre Peninsula Coreeana un portavion escortat de trei nave lansatoare de rachete, apoi s-a referit la o "armada" incluzand submarine.

parada Coreea de Nord

Intr-o declaratie difuzata vineri de agentia oficiala de presa de la Phenian, KCNA, armata a dat asigurari ca bazele americane din Coreea de Sud, "ca si orice cartier general al Raului" cum este presedintia sud-coreeana de la Seul, vor fi "pulverizate in cateva minute" in caz de razboi.

parada Coreea de Nord


“Suntem pregatiti sa raspundem unui razboi total cu un razboi total”, a declarat oficialul militar nord-coreean Choe Ryong-Hae. “Suntem pregatiti sa ripostam cu atacuri nucleare in stilul nostru la orice atacuri nucleare”, a adaugat el.

Vineri, seful diplomatiei chineze a avertizat ca un conflict poate izbucni in orice moment in Coreea de Nord pe fondul tensiunilor exarcebate dintre administratia Trump si regimul de la Phenian.
 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO