Papa le cere credincioşilor să recunoască păcatele împotriva mediului. "Pământul e rănit"


Ultimul update: Sambata 09 Februarie 2019 17:02
Data publicarii: Sambata 09 Februarie 2019 16:58
Categorie: Stiri externe
Papa Francisc

Apel inedit al suveranului pontif.

Papa Francisc a lansat sâmbătă un apel credincioşilor să conştientizeze păcatele comise împotriva mediului înconjurător, mărturisindu-şi surprinderea că acest subiect este rar întâlnit la spovedanie, relatează AFP.

"Atunci când dau binecuvântarea după spovedanie, rar se întâmplă ca cineva să-mi spună că a comis păcate împotriva Naturii şi a Creaţiei", a declarat papa la întâlnirea cu experţi în teologia morală.

"Nu avem încă conştiinţa împotriva acestui tip de păcate", a spus cu regret Sfântul Părinte, evocând "ţipătul pământului, violat şi rănit în mii de feluri prin exploatarea sa egoistă".

"Dimensiunea ecologică este o componentă obligatorie a responsabilităţii fiecărei persoane şi a fiecărei naţiuni", a insistat Suveranul Pontif, care a consacrat în 2015 enciclica "Laudato si" salvării planetei.

Papa Francisc sublinia atunci obligaţia de a se îngriji de creaţie, care este o provocare pentru toţi oamenii de bună voinţă. Acest lucru cere, mai presus de toate, de la creştini capacitatea de a recunoaşte rădăcinile spirituale ale crizei ecologice şi de a coopera în a oferi un răspuns univoc.

Din acest motiv, îndemnase Sfântul Părinte, trebuie să ne punem cu onestitate întrebarea cu privire la cel fel de lume dorim să transmitem celor care vor veni după noi, făcând în acelaşi timp un serios examen de conştiinţă referitor la ocrotirea planetei încredinţată grijilor noastre.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO