Papa Francisc: ''Teoria evolutiei si cea a Big Bangului sunt corecte. Dumnezeu nu este un magician cu o bagheta magica''


Ultimul update: Vineri 31 Octombrie 2014 00:02
Data publicarii: Marti 28 Octombrie 2014 17:03
Categorie: Stiri externe
Papa Francisc

 Papa Francisc a facut o declaratie cel putin surprinzatoare la  Academia ponitificala de stiinte din Vatican. Pontiful sustine ca teoria evolutiei si cea a Big Bangului sunt corecte si ca Dumnezeu ''nu este un magician cu o bagheta magica'.

"Atunci cand citim despre creatie in Geneza, riscam sa ne imaginam ca Dumnezeu este un magician cu o bagheta magica, cu care poate face orice. Dar nu e asa'', a explicat Papa Francisc.

''El a creat oamenii si i-a lasat sa evolueze conform legilor interne pe care le-a dat fiecaruia, pentru ca acestia sa atinga implinirea. Big Bangul, despre care azi credem ca este originea lumii, nu contrazice interventia divinului creator ci, mai degraba, o cere. Evolutia naturii nu este in contradictie cu notiunea de creatie, pentru ca evolutia presupune crearea unor fiinte care evolueaza'', a mai spus Papa.

Biserica Catolica a fost impotriva stiintei, publicatia Independent reamintind ca Galileo Galilei a fost fortat de Inchizitie sa isi retraga teoria conform careia Pamantul se invarte in jurul Soarelui.

Incepand insa cu Papa Pius al XII-lea si continuand cu Papa Ioan Paul al II-lea, teoria Big Bangului si cea a evolutiei au inceput sa fie acceptate la Vatican.

''Declaratia Papei Francisc este semnificativa, suntem descendenti ai Big Bangului. Insa evolutia provine din creatie'', a declarat Giovanni Bignami, presedintele Institutului national de astrofizica italian.

Sursa: Independent.co.uk

Vatican: Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolica in perioada 1963-1978, a fost beatificat
Cardinalii nu sunt de acord cu vederile progresiste ale Papei Francisc.
VIDEO PROTVPLUS.RO