Papa Francisc, mesaj pentru Trump dupa investire. "Deciziile dumneavoastra sa fie ghidate de valori spirituale si etice"


Ultimul update: Luni 23 Ianuarie 2017 06:58
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2017 21:15
Categorie: Stiri externe
Papa Francisc

Papa Francisc l-a felicitat vineri pe noul presedinte al Statelor Unite, Donald Trump, si l-a indemnat sa apere demnitatea umana si libertatea "in intreaga lume", care se confrunta cu "grave crize umanitare",

 "Intr-un moment in care omenirea este afectata de o grava criza umanitara care necesita raspunsuri politice ample si unite, ma rog ca deciziile dumneavoastra sa fie ghidate de bogatele valori spirituale si etice care au modelat istoria poporului american", se arata in comunicatul difuzat de Sfantul Scaun la scurt timp dupa investirea noului lider american.

Papa Francisc l-a indemnat de asemenea pe Trump sa mentina angajamentul natiunii sale fata de protejarea demnitatii umane si a libertatii in intreaga lume.

"Fie ca sub presedintia dumneavoastra, statura (internationala) a Americii sa continue sa fie masurata mai ales prin preocuparea ei pentru cei saraci, proscrisi si cei aflati in nevoie'', a adaugat Francisc.

Cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a depus juramantul pe Biblie vineri si a pronuntat discursul de investitura pe treptele Capitoliului din Washington.

Sursa: Agerpres

Papa Francisc a implinit 80 de ani. Suveranul Pontif a invitat la masa 8 oameni fara adapost, printre care si doi romani
Papa Francisc considera ca raspandirea de stiri false sau defaimatoare este
VIDEO PROTVPLUS.RO