Papa Francisc imploră comunitatea internaţională să pună capăt acestui război abject

×
Codul embed a fost copiat

Papa Francisc a implorat comunitatea internaţională să se angajeze pentru a pune capăt războiului din Ucraina, pe care l-a calificat drept abject şi un masacru absurd, după rugăciunea Angelus rostită duminică în piaţa San Pietro, relatează EFE

"Nu se opreşte agresiunea violentă împotriva Ucrainei, un masacru absurd în care se repetă zilnic atrocităţi pentru care nu există nicio justificare. Îi implor pe actorii comunităţii internaţionale să se angajeze pentru a face să înceteze acest război abominabil", a spus papa.

Suveranul Pontif a deplâns că săptămâna aceasta au fost lansate "rachete şi bombe împotriva bătrânilor, mamelor şi femeilor însărcinate" şi a amintit că sâmbătă a vizitat spitalul de copii Bambino Gesu unde sunt internaţi mai mulţi copii ucraineni, care au căzut victimă bombardamentelor şi a putut vedea cum unuia dintre ei i-a fost amputat un braţ iar altul era rănit la cap".

Papa a dorit să reamintească şi de milioanele de refugiaţi care fug din calea bombelor şi care au pierdut totul, exprimând-şi totodată durerea faţă de cei care nu a reuşit să plece. "Este o cruzime inumană, un sacrilegiu", a spus papa într-unul din apelurile sale cele mai dure de la începerea războiului, însă fără să citeze, din nou, Rusia.

"Bătrâni, copii, persoane fragile care au rămas să moară sub bombe fără să primească ajutor şi fără protecţie, nici măcar un refugiu atiaerian", a spus papa. "Este o cruzime inumană şi un sacrilegiu", a reiterat Sfântul Părinte.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Papa a insistat să "nu ne obişnuim cu violenţa şi cu războiul" şi nici cu primirea cu generozitate a refugiaţilor, pentru că există pericolul ca "în următoarele săptămâni sau luni să devină o rutină şi să uităm".

Într-un nou şi stăruitor apel la pace în Ucraina, papa a făcut apel la "încetarea abominabilei agresiuni armate, înainte de a reduce oraşele la cimitire".

Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 25. ONU: Cel puţin 902 civili au fost ucişi de la începutul războiului

copil refugiat
UNICEF: Copiii ucraineni refugiați sunt supuși unui risc major de trafic de persoane

UNICEF a avertizat că refugiații minori din Ucraina sunt supuși unui risc major de trafic de persoane și exploatare.

Vladimir Putin
Trei oligarhi evrei suspectaţi de legături cu preşedintele Putin şi-au dat demisia dintr-o organizaţie filantropică

Trei oligarhi evrei suspectaţi de legături cu preşedintele rus Vladimir Putin şi-au dat demisia dintr-o organizaţie filantropică importantă, pe care au înfiinţat-o, după ce au fost afectaţi de sancţiuni în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

zelenski, putin
Moscova acuză Kievul că planifică să însceneze un atac asupra unor facilităţi diplomatice

Moscova a acuzat Kievul sâmbătă seara că plănuieşte să însceneze un atac asupra unor facilităţi ce găzduiesc diplomaţi occidentali în Lvov, oraş din vestul Ucrainei.

mama copil
O mamă din Ucraina și-a protejat fiica în fața bombardamentelor cu propriul trup

O mamă și-a acoperit fetița în vârstă de o lună cu propriul trup atunci când casa lor din Kiev a fost bombardată.

zelenski
Nestle, criticată de Zelenski pentru că nu se retrage din Rusia. Reacția companiei

Președintele Zelenski a criticat firmele elvețiene care au ales să-și continue afacerile în Rusia.

Artem Datsishin
Un fost partener de dans ucrainean al Alinei Cojocaru a murit în bombardamentele rușilor. Mesajul emoționant al româncei

Artem Datsishin, un dansator de balet de la Opera Națională din Ucraina, a murit după ce a fost rănit în bombardamentele Rusiei.

boris johnson
Boris Johnson: Putin este „complet panicat” de frica unei posibile revoluții pro-democratice în Moscova

Președintele Vladimir Putin este „complet panicat” de frica unei posibile revoluții în Moscova, susține premierul britanic Boris Johnson.

Ucraina, razboi
Război în Ucraina, sinteza celor mai noi evenimente. Rușii nu reușesc să facă progrese

Bombardamentele Rusiei continuă să distrugă țara vecină, dar trupele Kremlinului încă nu reuşesc să îşi revendice vreo victorie importantă. 

Zelenski și Putin
Ministrul turc de Externe spune că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord de pace

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, afirmă că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord pe subiecte "critice", el exprimându-şi speranţa într-o încetare a focului dacă cele două părţi nu vor da înapoi de la progresele obţinute până acum.

soldati rusi, Rusia, Ucraina
14.700 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului, susține armata Ucrainei

Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul pierderilor estimate provocate Rusiei, anunţă Kyiv Independent, potrivit News.ro. 14.700 de soldaţi ruşi ar fi decedat de la 24 februarie până în prezent.  

Andrey Paliy
Un ofiţer superior al marinei ruse a fost ucis, susţine Ucraina

Autorităţile din Ucraina anunţă că a fost ucis în timpul ostilităţilor un ofiţer superior de navă rus, potrivit BBC, scrie News.ro. 

razboi
O ucraineancă, mamă a patru copii, a povestit cum a primit bani de la un român într-o benzinărie

O ucraineancă, mamă a patru copii, care se afla în tranzit în România, a povestit pe Facebook cum un bărbat român i-a dat 200 de lei ca să o ajute, într-o benzinărie din Moieciu.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Detalii tulburătoare în cazul Anei-Maria, găsită moartă după ce s-a urcat în mașina unui polițist. Ce i-ar fi făcut înainte
Detalii tulburătoare în cazul Anei-Maria, găsită moartă după ce s-a urcat în mașina unui polițist. Ce i-ar fi făcut înainte

Cazul tragic al Anei-Maria, o tânără gravidă de 19 ani, găsită decedată într-o pădure după opt zile de căutări intense, a stârnit o profundă consternare în Orhei, Republica Moldova, și a captat atenția presei din întreaga regiune.

 

Mihaela a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 15 al unui bloc. Mesajul plin de durere postat de tânără pe Facebook
Mihaela a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 15 al unui bloc. Mesajul plin de durere postat de tânără pe Facebook

O tragedie a zguduit comunitatea din Buiucani, Chișinău, unde o tânără de 24 de ani și-a pierdut viața după ce s-a aruncat de la etajul 15 al unui bloc.  

Un puternic stat NATO este gata să folosească un sistem de apărare antiaeriană rusesc. Occidentul se revoltă
Un puternic stat NATO este gata să folosească un sistem de apărare antiaeriană rusesc. Occidentul se revoltă

Controversatul sistem de apărare antiaeriană rusesc S-400 ar putea fi pus în funcțiune de unul dintre cele mai puternice state ale Alianței Nord-Atlatince, fapt ce a stârnit furia Occidentului.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.