Papa Francisc își începe vizita din Myanmar şi Bangladesh

27-11-2017 07:52


papa francisc

Papa Francisc a plecat duminică seară în cea de-a 21-a călătorie a sa, în care va vizita Myanmarul budist şi Bangladeshul musulman, două ţări asiatice marcate de puternice tensiuni religioase.

"Vă cer să mă însoţiţi în rugăciune, pentru ca prezenţa mea să fie, pentru aceşti oameni, un semn al apropierii şi al speranţei ", a declarat papa, duminică, în piaţa Sf. Petru, în faţa a 30.000 de credincioşi, scrie Agerpres. 

Acesta a exprimat de asemenea duminică "marea sa durere" după atentatul terorist care a provocat vineri moartea a 305 persoane, printre care numeroşi copii, într-o moschee din Sinai, în Egipt, ţară pe care a vizitat-o în aprilie.

În Myanmar, papa Francisc urmează să se întâlnească cu şeful armatei, generalul Min Aung Hlaing, cu lidera Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru Pace, dar şi cu călugări budişti influenţi.

Potrivit DPA, se aşteaptă ca, în discuţiile cu aceştia, suveranul pontif să abordeze problema minorităţii rohingya, deşi Biserica Catolică din Myanmar l-a îndemnat pe Francisc să evite să se refere direct la această minoritate musulmană, pentru a nu irita sensibilităţile locale.

Papa se va afla în Myanmar în perioada 27-30 noiembrie, iar în Bangladesh între 30 noiembrie şi 2 decembrie - într-o vizită planificată înainte de escaladarea crizei rohingya.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO