Papa Benedict al XVI-lea deplange moartea celor patru copii de etnie roma

Ultima actualizare: 10-10-2012 01:48

Papa Benedict al XVI-lea deplange moartea celor 4 copii de origine roma, care au ars de vii intr-o tabara ilegala de la marginea Romei. Suveranul Pontif le-a atras atentia italienilor ca ar trebui sa fie mai solidari, inclusiv cu imigrantii.
 

"Tragicul caz al celor patru copii de origine roma, care au murit saptamana trecuta la periferia orasului, in focul care le-a mistuit baraca, ne face sa ne intrebam, daca acest incident atat de tragic, ar fi putut fi evitat, daca societatea de astazi ar fi mai unita si frateasca, animata de dragoste crestineasca." - a spus Papa Benedict al XVI-lea.

In multimea de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru, s-au aflat si rudele celor patru frati morti saptamana trecuta in incendiul din cartierul Acquasanta.

Inca din ziua tragediei, autoritatile italiene, in frunte cu presedintele Giorgio Napolitano, au incercat sa-i ajute pe parintii victimelor. Pe de alta parte, nu e prima oara cand clerul catolic atrage atentia ca societatea italiana se lasa dominata de sentimentele anti-imigranti.

Cei patru frati romi de origine romana, cu varste intre 4 si 11 ani, au murit intr-o tabara ilegala de imigranti, din sudul Romei.

Cand a izbucnit incendiul, copiii erau singuri acasa, pentru ca parintii plecasera in oras, la cumparaturi. Imediat dupa incident, primarul Romei a promis, din nou, ca va desfiinta toate taberele ilegale si-i va transfera pe imigranti, in zone monitorizate de administratia municipala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO