Panica intr-o statiune germana! Turisti suspendati la 70 de metri inaltime!

Dată publicare: 13-01-2010 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 09:10


Viata lor a atarnat, la propriu, de un fir! Este vorba despre zecile de oameni care au ramas marti suspendati in telecabine la zeci de metri inaltime, intr-o statiune germana.

 

O defectiune a retelei a facut ca toate telecabinele sa ramana blocate, care pe unde se aflau in acel moment. Oamenii au fost evacuati cu elicopterele, dupa trei ore petrecute la inaltime. Din fericire, nimeni nu a patit nimic.

Incidentul s-a intamplat in statiunea alpina Brauneck, la 60 de kilometri sud de Munchen. 43 de schiori au ramas blocati in 30 de telecabine timp de trei ore, la diferite inaltimi. Unii si la 70 de metri.

Reteaua de telecabine din statiune dateaza din 1957. Are o lungime de 2,5 kilometri si permite schiorilor sa urce pana la cota 800 in 12 minute.

100 de salvamontisti si pompieri au fost mobilizati pentru operatiunea de salvare. Numeroase ambulante asteptau la poalele partiei de schi, dar nimeni nu a avut nevoie de ele.

Tot din seria accidentelor de iarna, acoperisul unui depozit s-a prabusit in Polonia. Accidentul nu s-a soldat cu victime, pentru ca nimeni nu era in cladire in acel moment.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil acoperisul s-a prabusit din cauza zapezii adunate pe el.

Frigul si zapada continua sa genereze haos in Polonia, spre deosebire de restul Europei, unde vremea s-a mai imbunat.

Tags: incidente, turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO