Panică în Statele Unite. O substanță cancerigenă se revarsă pe străzi. VIDEO

Ultima actualizare: 23-12-2019 17:06
mâzgă
youtube.com

O substanță misterioasă, ce s-a dovedit a fi crom hexavalent, un compus chimic deosebit de periculos și cancerigen, se revarsă pe o stradă din Detroit, Statele Unite.

Respectiva substanță, ce arată ca o mâzgă verde, se obţine de obicei în urma proceselor industriale de placare şi este foarte dăunătoare pentru sistemul respirator, rinichi, ficat, piele şi ochi.

Scurgerea de chimicale era cauzată de o defecţiune şi, dacă nu ar fi fost descoperită la timp, ar fi putut ajunge în apele Lacului St. Clair din apropiere, relatează CNN.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului a transmis că, odată ajunsă în sistemul de canalizare, substanţa formează depuneri”, a declarat un oficial al poliției locale.

Cromul hexavalent, cunoscut şi drept crom-6, este aceeaşi substanţă care a stat la baza conflctului din celebrul film din anii 2000, „Erin Brockovich”.

În film, unde Julia Roberts interpreta rolul principal, o activistă i-a ajutat pe cetăţeni să dea în judecată o uzină după ce chimicalele au infestat apa și a produs boli grave în rândul cetățenilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO