Pact militar intre Rusia si SUA. Planul pentru ISIS si Al-Qaida in Siria, dezvaluit de un document obtinut de Washington Post

Ultima actualizare: 17-07-2016 07:40
putin obama

Potrivit unui document, dezvaluit de cotidianul The Washington Post, Statele Unite propun Moscovei sa efectueze bombardamente comune, un cartier general comun de comanda si control si sincronizarea altor eforturi.

Statele Unite propun Rusiei un pact militar impotriva Statului Islamic si Al-Qaida in Siria. Secretarul de Stat american John Kerry urmeaza sa discute joi aceasta propunere cu presedintele rus Vladimir Putin, la Moscova, relateaza news.ro.  Documentul cu propunerea SUA pentru Rusia a fost publicat de jurnalistii de la Washington Post.

Insa un asemenea parteneriat vine in contradictie cu criticile dure pe care Statele Unite le-au adresat in ultimele luni Rusiei pe tema interventiei ruse in Siria, comenteaza The Associated Press.

El va plasa Washingtonul alaturi de Moscova, care este principalul sustinator international al presedintelui sirian Bashar al-Assad, dupa ce Statele Unite i-au cerut liderului sirian sa plece de la putere, subliniaza agentia americana.

Rusia ar primi astfel ceea ce a dorit, adauga AP, care precizeaza ca Washingtonul a refuzat anterior o astfel de cooperare cu Moscova si i-a acuzat pe rusi ca se folosesc de lupta impotriva terorismului ca de un pretext pentru a-l proteja pe al-Assad.

Oficiali americani au declarat ca nu s-a ajuns inca la un asemenea acord, mai precizeaza The Associated Press.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO