Organizarea Cupei Mondiale de fotbal în Rusia, motiv de controversă. Putin, comparat cu Hitler

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Boris Johnson

Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că ar încerca să îmbunătățească imaginea Rusiei, prin găzduirea Cupei Mondiale de fotbal. Mai mult, el l-a comparat pe liderul de la Kremlin cu Adolf Hitler.

În contextul în care Rusia va găzdui la vară Cupa Mondială, parlamentarul britanic de opoziţie Ian Austin a spus, miercuri, că Putin se va folosi de acest turneu de fotbal pentru a îmbunătăţi imaginea Rusiei, făcând o comparaţie cu momentul când Germania nazistă a lui Hitler a găzduit Jocurile Olimpice, în 1936, conform Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Într-un discurs în faţa parlamentarilor, ministrul de Externe Boris Johnson a declarat că este de acord cu o astfel de afirmaţie.

„Descrierea dvs. despre ce se va întâmpla la Moscova la Cupa Mondială, în toate locurile - da, cred că această comparaţie cu 1936 este cu siguranţă corectă", a răspuns el.

Johnson a fost chestionat în legătură cu otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în oraşul Salisbury din Anglia în această lună.

Marea Britanie a acuzat Rusia de atac şi a expulzat 23 de diplomaţi ruşi, însă Moscova neagă orice implicare. Londra a spus de asemenea că nu va trimite miniştri sau membri ai familiei regale în delegaţiile sale la Cupa Mondială, însă Johnson a precizat că ar fi nedrept pentru jucătorii echipei naţionale a Angliei ca ei să se retragă.

El şi-a exprimat totuşi îngrijorarea în legătură cu siguranţa fanilor englezi şi capacitatea ambasadei şi serviciilor consulare britanice de a-i proteja

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO