Orasul vaduvelor. Vrindavan, locul unde mor barbatii!

Dată publicare: 01-07-2010 00:00
Dată actualizare: 13-08-2012 23:13


Vaduve

Pe strazile intunecate si parasite din orasul indian Vrindavan se aude murmurulul macabru al vaduvelor care se pregatesc sa ia masa. Aceste femei au fost odata sotii, insa acum sunt condamnate sa traiasca izolate ca vaduve.

Pentru mai mult de 40 de milioane de vaduve care traiesc in India, viata este un adevarat calvar. Unele sunt copile, au numai 10 ani si sunt obligate ca pentru restul vietii sa fie singure, insa altele incalca aceasta lege nescrisa si se prostitueaza.

In Vrindavan traiesc aproximativ 20.000 de vaduve, iar aproape jumatate dintre ele sunt fortate sa cerseasca pe strazi pentru a-si castiga existenta. In India, vaduvele nu au voie sa manance decat o singura data pe zi si trebuie sa renunte la toate placerile considerate lumesti.

O vaduva, Giri, a facut din casa ei un loc unde se pot strange femeile care nu au locuinta, oferindu-le acestora o masa calda. Vaduva Giri a fost considerata o paria a societatii pentru ca a incalcat traditiile: "Cred ca traditiile sunt doar nascociri omenesti, care de cele mai multe ori nu fac decat sa ne inrobeasca viata. Mie nu imi plac aceste norme in care trebuie sa ne incadram. Noi, vaduvele, am suferit foarte mult. Ne-am pierdut sotii, iar societatea ne trateaza ca pe niste paraziti, punandu-ne sa ne castigam mancarea cersind", a adaugat Giri.

Se vorbeste ca asupra orasului Vrindavan s-a abatut un blestem, iar superstitiile din popor spun ca o forta intunecata a venit si a ucis toti barbatii. De-a lungul anilor, "orasul vaduvelor" a devenit o adevarata atractie turistica, iar de pe urma lor se fac multi bani.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO