Orașul european care oferă case gratuit. Ce condiții trebuie să îndeplinească proprietarii

Ultima actualizare: 04-11-2019 12:26
Orașul european care oferă case gratuit. Ce condiții trebuie să îndeplinească proprietarii - 2
iStock

În ultimii ani, mai multe orașe din Italia au început să vândă case la prețuri nesemnificative, din dorința de a nu-și pierde comunitățile.

Orașul sicilian Cammarata este acum noua destinație care oferă locuințe gratuit. Asta pentru că primarul Vincenzo Giambrone încearcă să salveze populația orașului.

”Nu pot sta pur și simplu să văd cum acest oraș istoric este gol și începe să se transforme într-o ruină. Chiar mă doare. Proprietarii sunt conștienți de ”paguba” pe care o provoacă atunci când își abandonează locuințele”, a spus Giambrone, pentru CNN.

Primarul spune că în prezent sunt câteva zeci de locuințe care zac goale și care își așteaptă noii proprietari... gratuit.

”Acum noii proprietari pot reabilita casele care au pereții distruși de timp și pot readuce la viață zona istorică”, mai spune primarul.

Cu toate acestea, cei care vor să se mute gratuit în Cammarata trebuie să întrunească niște condiții. Astfel, cei care iau gratuit o locuință trebuie să o și renoveze în decurs de trei ani și să plăteasă o garanție de 5.000 de euro care vor fi restituiți la finalizarea lucrărilor.

Mai mult, noii proprietari pot fransforma locuințele și în magazine, în case, hoteluri sau chiar restaurante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO