Opt state europene îşi vor coordona lansarea campaniilor de vaccinare împotriva Covid-19

15-12-2020 21:59


Vaccin

Germania, Franţa, Italia şi alte cinci state europene îşi vor coordona lansarea campaniilor naţionale de vaccinare anti-COVID-19, au anunţat marţi miniştrii sănătăţii din ţările respective, într-o declaraţie comună citată de Reuters.

Aceste ţări vor promova ''coordonarea lansării campaniilor de vaccinare'' şi vor face schimb rapid de informaţii despre desfăşurarea procedurii, indică declaraţia comună.

Documentul a fost semnat de miniştrii sănătăţii din Italia, Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Ţările de Jos, Spania şi Elveţia.

Ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a anunţat că ţara sa ar urma să înceapă vaccinarea anti-COVID-19 la 24-72 de ore după ce vaccinul BioNTech/Pfizer obţine aprobarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, ceea ce ar însemna cel mai devreme pe 25 decembrie.

Vaccinarea împotriva Covid-19 va fi lansată în aceeaşi zi în UE

 

Campania de vaccinare contra Covid-19 va fi lansată în aceeaşi zi în toate ţările europene, potrivit unor surse din anturajul preşedintelui francez Emmanuel Macron, conform AFP, citat de News.ro.

Data nu a fost încă fixată, potrivit acestor surse. "Am spus că la nivel european va începe în acelaşi moment. De aici şi interesul de a fi la comun", a precizat un consilier.

Emmanuel Macron a anunţat acest proiect de campanie de vaccinare tuturor grupurilor politice din Adunarea Naţională.

El le-a explicat că "toate ţările europene îşi vor lansa campania de vaccinare în aceeaşi zi la sfârşitul anului", a rezumat în faţa presei şeful deputaţilor din grupul republicanilor, Damien Abad.

Întrebat de AFP, preşedintele grupului socialiştilor Valérie Rabault a confirmat că şeful statului a anunţat o campanie de vaccinare care va începe în aceeaşi zi "în toate ţările europene".
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO