NYT: De ce deplâng adversarii lui Putin obsesia americanilor față de implicarea rusă în alegerile din SUA

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Donald Trump Vladimir Putin
Getty

Timp de câteva luni, președintele Vladimir Putin a negat, în mod previzibil, acuzațiile de interferență rusă în alegerile americane de anul trecut, denunțându-le drept știri false, alimentate de isteria rusofobă.

Mai surprinzător, câțiva dintre cei mai mari dușmani ai lui Putin din Rusia, în special liberalii pro-occidentali, care privesc Statele Unite ca un exemplar al valorilor democratice și al excelenței jurnalistice, se alătură acum unui cor de protest față de obsesia Americii cu privirela amestecul Moscovei în afacerile politice.

"E prea mult!” a scris Leonid M. Volkov, liderul opoziției, Aleksei A. Navalny, într-un post recent de pe Facebook. "Ce se întâmplă cu ancheta privind interferența Rusiei, nu este doar o rușine, ci o eclipsă colectivă a minții", a mai precizat acesta, potrivit nytimes.com.

"Kremlinul este, desigur, foarte mândru de întreaga poveste de interferență rusă. Arată că nu sunt doar un grup de vechi agenți KGB, băieți care nu înțeleg nimic digital, ci o forță atotputernică dintr-o saga a lui James Bond", a mai spus Volkov într-un interviu telefonic. "Această imagine este foarte rea pentru noi. Putin nu este un geniu geopolitic".

Volkov și alții spun că nu au nicio îndoială că Rusia a intervenit, cel puțin pe margine, în campania electorală prezidențială de anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO