ONU: Yemenul ar putea fi afectat de cea mai mare foamete din ultimii 100 de ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 16:07
Categorie: Stiri externe
Yemen

Yemen s-ar putea confrunta cu cea mai mare foamete din ultimii 100 de ani, dacă atacurile coaliției care este condusă de Arabia Saudită nu vor înceta.

Acest avertisment a fost lansat de către Organizația Națiunilor Unite.

Lise Grande, coordonatorul ONU pentru Yemen, a spus că, dacă războiul va continua, foametea ar putea cuprinde toată țara în următoarele 3 luni, punând viețile în pericol a 12 sau 13 milioane de oameni.

Cred că mulți dintre noi s-au gândit că intrând în secolul 21 este inimaginabil să vedem o foamete precum cea din Etiopia sau cum am văzut în Bengal sau în anumite părți din Uniunea Sovietică - ceea ce este inacceptabil.

Mulți dintre noi am fost siguri că așa ceva nu se va mai întâmpla din nou, și cu toate astea în Yemen se întâmplă exact asta.” - a declarat Lise Grande, potrivit The Guardian, care citează BBC News.

Yemenul este sfâșiat de un război civil care durează de mai bine de 3 ani, după ce rebelii houthi, sprijiniți de Iran, au acaparat o mare parte din țară, inclusiv capitala.

O coaliție care este condusă de Arabia Saudită se luptă acum cu rebelii, pentru a sprijini un guvern care este recunoscut internațional.

Civilii au fost prinși la mijloc în acest război, iar cel puțin 10.000 de oameni au fost uciși până acum, iar milioane s-au refugiat.

Nu există nicio îndoială asupra faptului că ar trebui să ne fie rușine și că ar trebui în fiecare zi când ne trezim să încercăm să facem tot ceea ce este posibil să ajutăm oamenii care suferă și să punem capăt conflictului.” - a mai spus Grande.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO