ONU a votat pentru incetarea focului in Gaza. Israelul continua atacurile

Ultima actualizare: 04-10-2012 23:47

UPDATE: Israelul a decis sa continue atacurile din Gaza, ignorand apelul la incetare a focului facut de Consiliul de Securitate al ONU.


"Nu putem vorbi de un armistitiu, atata vreme cat Hamas, nu renunta sa trimita rachete, in sudul Israelului", a spus premierul Ehud Olmert. In timp ce numarul victimelor din Gaza se apropie de 800, in Ierusalimul de Est, dar si in tarile arabe, a fost o zi de proteste impotriva ofensivei israeliene.

Intifada, celebrul razboi al pietrelor, parca ar fi reinceput in Ierusalimul de est. Ziua traditionala de rugaciune, pe Esplanada Moscheilor, s-a transformat in zi de proteste impotriva raidurilor devastatoare din Gaza.

Demonstratii violente au avut loc si in Cisiordania, mai ales in preajma barierei de securitate. La fel s-au inmultit manifestatiile anti-israeliene in Iran ori Egipt.

Copii, care reprezinta mai mult de jumatate din populatia supraglomeratei Fasii Gaza, sunt, aproape zilnic, victime ale razboiului. Cel putin 170 de copii, in varsta de cel mult 17 de ani, au fost ucisi incepand de pe 27 decembrie cand a pornit razboiul. 

Organizatiile umanitare ale ONU au facut publice informatii despre un raid sangeros al israelienilor saptamana aceasta, care a curmat viata a zeci de civili. 

Se pare ca soldatii israelieni au strans peste 100 de civili palestinieni, inclusiv numerosi copii, intr-o casa si le-au cerut sa ramana inauntru. Apoi, dupa nici 24 de ore, fortele israeliene au bombardat casa, ucigand cel putin 30 de oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO