OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021, în ciuda vaccinurilor anti-Covid

Ultima actualizare: 11-01-2021 21:23
vaccin OMS
Getty

Imunitatea colectivă contra Covid-19 nu va fi atinsă anul acesta, cu toate că vaccinurile au început să fie distribuite în numeroase ţări, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.

"Nu vom ajunge (...) la imunitatea colectivă în 2021", a spus responsabilul ştiinţific al OMS Soumya Swaminathan în timpul unei informări de presă la Geneva, conform News.ro.

Ea a subliniat importanţa continuării aplicării măsurilor de protecţie precum distanţarea fizică, spălarea pe mâini şi purtarea măştii pentru a controla pandemia.

Conform The Guardian, Swaminathan a apreciat "progresele incredibile" făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului virus în mai puţin de un an. Şi a subliniat că lupta cu pandemia "durează".

"Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde", a punctat ea, făcând apel la populaţia lumii să aibă răbdare.

Swaminathan a dat asigurări că vaccinurile vor ajunge în toate ţările.

"Între timp, nu trebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează", a spus responsabilul ştiinţific.

Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului "în tot acest an cel puţin".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO