OMS a ridicat gradul amenințării globale generate de coronavirus la cel mai înalt nivel

28-02-2020 18:46


Riscul răspândirii şi al impactului coronavirusului la nivel global este în prezent „foarte ridicat”, a declarat vineri, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Creşterea numărului de cazuri şi al ţărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare”, a declarat şeful OMS.

„Am ridicat evaluarea riscului global de propagare şi al impactului Covid-19 la nivelul foarte ridicat”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mike Ryan, directorul OMS pentru Urgențe de Sănătate, a explicat că gradul „foarte ridicat” este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate declara organizația.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evaluat anterior riscul ameninţării globale legate de noul coronavirus ca fiind „ridicat”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că 24 de cazuri de Covid-19 au fost „exportate” din Italia în 14 ţări şi că 97 de cazuri au fost „exportate” din Iran în 11 state, în timp ce bilanţul noilor infecţii din China - 329 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore - a ajuns la cel mai mic nivel în peste o lună.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO