Oficiali americani: Rusia a pozitionat tancuri si artilerie langa orasul sirian Latakia. Reactia Kremlinului

vladimir putin

Rusia a pozitionat un numar de sapte tancuri pe un aerodrom din apropiere de orasul sirian Latakia, au declarat marti 2 oficiali americani, precizand ca scopul desfasurarii de armament militar greu rus in zona este pentru moment necunoscut.

Un oficial american a declarat ca sapte tancuri T-90 au fost vazute pe aerodromul din apropiere de Latakia, unul dintre orasele controlate de presedintele Bashar al-Assad, relateaza Agerpres, citand Reuters.

Cei doi oficiali americani au declarat ca Rusia a pozitionat aici si artilerie, despre care sustin ca pare sa fie desfasurata defensiv pentru a proteja personalul rus stationat acolo.

Reuters a relatat anterior ca Rusia a desfasurat in jur de 200 de militari din infanteria marina pe acest aerodrom. De asemenea, sustin oficialii americani, Moscova a trimis in medie doua avioane cargo zilnic in zona in ultima saptamana.

Rusia este supusa unei presiuni internationale tot mai mari in ultimele zile pentru a explica ceea ce Washingtonul si statele din Golf sustin ca este o acumulare de mijloace militare in Siria, unde Kremlinul il sustine pe Assad in razboiul civil.

Citește și
Vladimir Putin Barack Obama - Getty
SUA dau vina pe Rusia pentru criza din Siria si il avertizeaza pe Vladimir Putin: Strategia Moscovei "este sortita esecului"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Moscova a precizat ca va continua sa trimita echipament militar Siriei si ca asistenta pentru armata siriana este conforma cu legea internationala.

SUA foloseste spatiul aerian din Siria pentru a derula o campanie aeriana impotriva Statului Islamic, iar o prezenta mai mare a Rusiei suscita preocupari privind o posibila reintalnire intre vechii inamici din Razboiul Rece pe campul de lupta, noteaza Reuters.

Atat Moscova cat si Washingtonul sustin ca inamicul lor este Statul Islamic, ai carui combatanti controleaza importante teritorii din Siria si Irak. Rusia sustine insa guvernul lui Assad in Siria, in timp ce SUA sustine ca prezenta sa militara inrautateste situatia.

Moscova: Nu exista trupe rusesti in Siria

Discutia despre o prezenta a trupelor ruse in Siria este “o minciuna”, a declarat luni ambasadorul sirian la Moscova, Riad Haddad, citat de ITAR-TASS, relateaza Reuters.

“Am cooperat cu Rusia 30-40 de ani in zone variate, inclusiv in sfera militara. Da, primim arme, echipament militar, toate acestea in conformitate cu acordurile dintre tarile noastre”, a spus diplomatul sirian.

“Dar discutia despre prezenta trupelor ruse pe teritoriul sirian este o minciuna raspandita de statele occidentale, de SUA”, a adaugat Riad Haddad.

Doi oficiali americani au declarat luni ca Rusia a pozitionat un numar de sapte tancuri pe un aerodrom din apropiere de orasul sirian Latakia, unul dintre orasele controlate de presedintele Bashar al-Assad.

Potrivit unui purtator de cuvant al Pentagonului, in zona au fost vazuti si zeci de militari din infanteria marina, doua vase de debarcare si in jur de zece vehicule blindate de transport de trupe

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Rusia sfideaza SUA si Germania. Ministrul de Externe Serghei Lavrov:
Rusia sfideaza SUA si Germania. Ministrul de Externe Serghei Lavrov: "Vom continua sa livram Siriei echipament militar"

Rusia va continua sa livreze Siriei echipament militar, a declarat duminica ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, potrivit agentiilor ruse de presa, citate de Reuters.

SUA dau vina pe Rusia pentru criza din Siria si il avertizeaza pe Vladimir Putin: Strategia Moscovei
SUA dau vina pe Rusia pentru criza din Siria si il avertizeaza pe Vladimir Putin: Strategia Moscovei "este sortita esecului"

Presedintele Statelor Unite Barack Obama a estimat vineri ca strategia Rusiei in Siria de a acorda sprijin regimului lui Bashar al-Assad este "sortita esecului", informeaza AFP si Reuters.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.