Oficial rus: Tarile baltice, Romania, Polonia, Marea Britanie si SUA "mizeaza pe confruntare militara cu Rusia"

25-05-2016 16:50

rusia getty

Presedintele comisiei de afaceri externe din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Alexei Puskov, a declarat marti ca tarile baltice, Romania, Polonia, Marea Britanie si Statele Unite par sa mizeze pe o confruntare militara cu Rusia.

''Exista un grup de state in interiorul NATO care mizeaza pe confruntare militara cu Rusia. Aceste tari sunt republicile baltice, Romania, Polonia, Marea Britanie si SUA'', a spus Puskov, intr-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta, relateaza Agerpres.

De asemenea, politicianul rus a denuntat declaratia secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit careia Alianta Nord-Atlantica va mentine un dialog cu Rusia si activitatea Consiliului NATO-Rusia trebuie sa fie reluata.

''Toate declaratiile facute de Stoltenberg conform carora activitatea Consiliului NATO-Rusia trebuie sa fie reluata si Alianta doreste mai mult dialog nu sunt altceva decat praf in ochi pentru a masca sporirea prezentei militare a NATO la granitele cu Rusia si pregatirea pentru noi decizii agresive la Summitul de la Varsovia'', a spus Alexei Puskov.

El a estimat ca activitatea NATO vizeaza crearea unei noi realitati geopolitice si ca Alianta pune o presiune militara constanta asupra Rusiei.

''Prin aceasta presiune se incearca sa fim privati de independenta si sa ni se impuna o suveranitate limitata, asa cum s-a intamplat in anii '90, insa Rusia de azi nu va fi niciodata de acord cu acest lucru'', a subliniat parlamentarul rus.
 

Sursa: Agerpres

Tags: rusia, nato, romania,


VIDEO PROTVPLUS.RO