Coreea de Nord amenință cu un nou test nuclear: ”Ați fi șocați să vedeți cât de pregătiți suntem”

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20
kim jong-un, bomba hidrogen - 2
uriminzokkiri.com

Un oficial de rang înalt din Coreea de Nord avertizează comunitatea internațională că ar trebui să ia serios în considerare amenințarea efectuării unor noi teste nucleare.

Oficialul Ri Yong Pil, a declarat pentru CNN, că amenințările ministrului de Externe al Coreei de Nord nu trebuie ignorate. Phenian-ul "și-a ținut întotdeauna cuvântul și a trecut la acțiune”, a declarat acesta.

În timpul unei vizite oficiale la New York, în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care a avut loc luna trecută, ministrul de externe Ri Yong Ho a vorbit despre posibilitatea ca Phenian-ul să testeze o puternică bombă cu Hidrogen asupra Oceanului Pacific.

Amenințarea a venit la câteva ore după ce președintele american Donald Trump a amenințat că va "distruge total" Coreea de Nord, într-un discurs adresat ONU.

"Ministrul de Externe este foarte conștient de intențiile liderului nostru suprem, așa că sunt de părere că ar trebui să luați cuvintele sale ad litteram", a declarat Ri pentru CNN.

Coreea de Nord a efectuat cel mai puternic, dintre cele șase, la începutul lunii septembrie, susținând că a folosit o bombă cu Hidrogen. ONU a răspuns testului impunând noi sancțiuni împotriva sa.

În septembrie, Phenian-ul a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei.

În timpul disputelor dintre liderulul de la Phenian și președintele Donald Trump, nord coreenii au susținut că ar fi lansat rachete în apele Pacificului, din Guam.

Ri a sugerat, de asemenea, faptul că toate canalele diplomatice dintre SUA și Coreea de Nord nu încetat să existe, în ciuda faptului că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, reiterează faptul că acestea sunt deschise.

„Statele Unite vorbesc despre o opțiune militară și practică chiar mișcări militare. Ne presează pe toate fronturile cu impunerea de sancțiuni. Dacă credeți că acest lucru va duce la diplomație, sunteți profund înșelat ", a spus Ri.

Declarațiile lui Ri vin după ce Trump s-a lăudat duminică cu faptul că SUA este "pregătită pentru orice" atunci când s-a referit la criza nucleară din Coreea de Nord.

"Vom vedea ce se întâmplă ... Suntem atât de pregătiți, încât voi nici nu știți", a spus el într-un interviu acordat lui Maria Bartiromo de la Fox Business Network, citează CNN.

"Ați fi șocați să vedeți cât de pregătiți suntem, în cazul în care  trebuie să fim", a adăugat el.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Femeia Alege
Femeia Alege | episodul 88

47:28
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!