Oficial CIA. Kim Jong-un ar fi vorbit cu Pompeo despre copiii săi. Ce i-a mărturisit


Ultimul update: Sambata 23 Februarie 2019 16:46
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2019 16:23
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-un, Mike Pompeo

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a transmis secretarului de stat american Mike Pompeo că nu își dorește ca propriii lui copii să trăiească cu povara armelor nucleare.

Kim Jong-un ar fi făcut aceste declaraţii personale rare în timpul unei vizite a secretarului de stat Mike Pompeo la Phenian în aprilie 2018, în marja primului summit istoric între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump în iunie în Singapore, a declarat fostul oficial CIA, Andrew Kim, potrivit agenției de ştiri sud-coreeane Yonhap şi ziarului Wall Street Journal, citte de Agerpres.

Înainte de a se retrage din Agenţia Centrală de Informaţii, Andrew Kim a înfiinţat Centrul de Misiune Coreea al CIA în aprilie 2017 şi l-a însoţit pe Mike Pompeo, care la acel moment era directorul CIA, la Phenian.

„Sunt tată şi soţ. Şi am copii. Şi nu vreau ca toată viaţa lor copiii mei să poate povara armelor nucleare. Acesta a fost răspunsul lui", a afirmat Andrew Kim citându-l pe liderul nord-coreean, întrebat de Pompeo dacă este dispus să pună capăt programului său nuclear.

Fostul ofiţer al CIA a declarat că liderul nord-coreean şi-a exprimat dorinţa puternică de a consolida legăturile cu Statele Unite, pentru a stabili o relaţie de încredere între cele două ţări, despre care el a spus că este necesară pentru a pune capăt programului de arme nucleare.

Sâmbătă, Kim Jong-un a plecat cu trenul din Phenian spre Vietnam, unde se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele american Donald Trump. Potrivit unei surse diplomatice, trenul blindat a plecat din capitala nord-coreeană la ora 17.00 locală şi urmează să ajungă în Vietnam via China.

Kim Jong-un şi Donald Trump urmează să se întâlnească pentru al doilea summit miercuri şi joi la Hanoi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Oficial CIA. Kim Jong-un ar fi vorbit cu Pompeo despre copiii săi. Ce i-a mărturisit
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO