O vioara Stradivarius de aproape 2 mil. de dolari,furata dintr-un fast-food

Ultima actualizare: 22-07-2012 04:50
Vioara Stradivarius

A intrat intr-un fast-food ca sa-si ia un sendvis si a ramas fara vioara. Este vorba despre o femeie muzician care a sunat disperata la politie spunand ca i-a disparut "Stradivariusul" de 1,9 milioane de dolari, vioara veche de 300 de ani. 

Furtul s-a petrecut in centrul Londrei, in gara Euston, la un fast-food.

Politia Transporturi a lansat un apel public pentru a gasi instrumentul, iar asiguratorul muzicianului, Lark Asigurari Brokeraj Group, a oferit o recompensa uriasa pentru orice fel de informatii care duc la recuperarea viorii.

Detectivul care se ocupa de caz a declarat pentru Reuters ca furtul a avut loc in urma cu o saptamana, in seara zilei de luni, 29 noiembrie.

Vioara este facuta de Antonio Stradivarius in 1696. De asemenea, in cutia furata erau si doua arcusuri - unul Peccatte, evaluat la 98.000 de dolari, si unul facut de Scoala de la Bazin, evaluat la aproape 8000 de dolari.

Politia spune ca, desi obiectele furate sunt extrem de valoroase, hotilor le va fi foarte greu sa le vanda pentru ca sunt distincte - orice colectionar sau expert le-ar putea recunoaste.

Presa britanica scrie ca vioara ar apartine unei coreence de 32 de ani, pe nume Min-Jin Kym, insa politia nu a dezvaluit identitatea victimei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO