O turista de origine elvetiana a fost violata de mai multi barbati in India

Ultima actualizare: 19-03-2013 07:04
India

Presa din India, citata de Associated Press, scrie ca o turista de origine elvetiana a fost violata de mai multi barbati in centrul statului Madhya Pradesh. In prezent, 13 persoane sunt anchetate de politie in legatura cu acest caz.

Superintendentul de politie C. S. Solanki a declarat pentru Trustul de Presa al Indiei ca femeia si sotul acesteia au campat intr-o padure dupa ce au fost cu bicicletele intr-un templu din orasul Orchha.

Vineri, ei au fost atacati de opt barbati, care i-au batut si le-au furat bunurile - suma de 10.000 de rupii (aproximativ 185 de dolari) si un telefon mobil. Apoi, atacatorii au violat-o pe femeie.

Solanki spune ca politia ancheteaza 13 barbati in legatura cu acest caz.

Femeia, in varsta de aproximativ 40 de ani, a fost spitalizata la Gwalior, la aproximativ 340 de kilometri de Bhopal, capitala statului, a adaugat M.S. Dhodee, alt ofiter de politie. Ea era constienta sambata si a putut sa depuna marturie, a precizat politia, fara sa poata oferi detalii despre situatia acesteia.

Victimele au declarat ca sunt de nationalitate elvetiana, potrivit politiei, care a precizat ca nu a putut sa vada pasapoartele acestora. Ambasada Elvetiei in India nu a putut sa fie contactata sambata.

Cei doi turisti mergeau sa viziteze cunoscutul Palat Taj Mahal, la Agra, in nord, unul dintre cele mai frecventate obiective turistice din India. Ei s-au oprit intr-un mic sat din Madhya Pradesh, pentru a dormi, in noaptea de vineri spre sambata, la cort, potrivit politiei.

In 2003, alta elvetiana, o diplomata in varsta de 36 de ani, a fost rapita, intr-o parcare din New Delhi, si violata de doi barbati. Vinovatii nu au fost niciodata judecati.

Drama de sambata are loc in contextul in care femei indiene - dar si barbati indieni - manifesteaza in numar tot mai mare impotriva violurilor si agresiunilor sexuale comise asupra unor femei, la nivelul intregii tari, adesea in deplina impunitate.

Aceasta miscare de protest a fost declansata de violarea in grup, pe 29 decembrie, a unei studente indiene in varsta de 23 de ani, la New Delhi, care a murit din cauza ranilor suferite.

Acest viol, comis in prezenta prietenului femeii, batut crunt, a provocat un val de proteste atat in India, cat si in lume. Presupusii autori ai violului in grup au fost arestati, insa instigatorul principal, Ram Singh, a fost gasit spanzurat in celula, pe 11 martie.

Circumstantele decesului acestuia sunt inca neelucidate. Autoritatile penitenciare au oferit asigurari ca acesta s-a sinucis, iar Ministerul de Interne a recunsocut o "bresa" in dispozitivul de supraveghere al inchisorii.

Conform unui proiect de lege aprobat de Parlamentul indian la inceputul saptamanii, violatorii risca de-acum cel putin 20 de ani de inchisoare si pana la pedeapsa cu moartea, in cazul in care victima moare sau ajunge intr-o stare "vegetativa" ireversibila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO