O tema pentru acasa despre Islam a dus la inchiderea tuturor scolilor dinr-un comitat american. Indignare in toata America

18-12-2015 17:27

tema islamista

Toate scolile si liceele din comitatul Augusta, statul Virginia, au fost inchise vineri din cauza unei simple teme de la ora de geografie.

Totul a inceput atunci cand elevilor de la Liceul Riverheads din Staunton li s-a cerut sa incerce acasa sa copieze un text in caligrafia clasica a manuscriselor arabe. Scopul: “sa-si faca o idee despre complexitatea artistica” a acestei scrieri.

Alegerea textului nu a fost insa una foarte fericita: era vorba chiar despre profesiunea de credinta “Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah si Mohamed este Profetul Sau”. Reactiile pe care le-a starnit tema printre parinti au fost extrem de dure, unii acuzandu-o chiar pe profesoara de geografie Cheryl LaPorte ca a incercat sa le converteasca copiii la Islam.

Citeste si: Tema socanta data de un profesor din Polonia elevilor sai. “Cati oameni trebuie sa moara ca altii sa supravietuiasca?”

Cadrul didactic s-a aparat, spunand ca exercitiul a fost luat dintr-o culegere de teme pe subeictul marilor religii. Conducerea scolii a decis insa ca textul caligrafiat sa fie inlocuit cu unul laic – insa nu a fost suficient pentru a-i linisti pe parintii indignati. Unii dintre acestia au mers sa protesteze in fata scolii. Altii i-au trimis lui LaPorte mesaje de amenintare.

Incidentul a generat o dezbatere aprinsa atat in statul Virginia, cat si pe Facebook, unii sustinand ca liceul i-a deviat pe elevi de la valorile crestine, altii ca e nevoie de mai multa deschidere fata de alte culturi. Ca masura de siguranta, autoritatile locale au decis sa inchida toate scolile din comitatul Augusta cel putin pana saptamana viitoare.

Cauza oficiala: “tonul si continutul” telefoanelor si mailurilor primite de liceu si de profesoara de geografie, atat de la localnici cat si din alte parti ale Statelor Unite. Intre timp, dezbaterea a devenit nationala, dupa ce a fost prezentata de CNN.
 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO