O tabara de tigani din Italia incendiata, dupa ce o tanara a mintit ca a fost violata

Ultima actualizare: 17-10-2012 12:43

Razbunare pentru o minciuna, la periferia orasului Torino. Zeci de italieni furiosi au dat foc baracilor dintr-o tabara de tigani, multi veniti din Romania. Asta dupa ce o adolescenta a declarat ca a fost violata de unul dintre nomazi.

Ulterior, fata a recunoscut ca a inventat totul si ca s-a iubit cu barbatul de buna voie.

Parintii Sandrei erau convinsi ca fata lor este fecioara. Au descoperit, insa, cu stupoare, dupa un control ginecologic de rutina, ca lucrurile nu mai stau chiar asa. Dar adolescenta, in varsta de 16 ani, a inventat pe loc o minciuna: a spus ca fost siluita de doi tigani cand se intorcea acasa. Fratele ei chiar a plusat cand l-au intervievat jurnalistii.

"Au fost doi tigani romani care traiesc in apropiere" - declara el pentru Corriere della Serra. "I-am vazut cum au fugit dupa ce mi-au violat sora. Am incercat sa-i urmaresc, dar fara succes."

Cand au aflat despre presupusul atac, locuitorii din cartierul Valetta, aflat la marginea orasului Torino, s-au infuriat. Aseara au luat parte, cu sutele, la un mars de protest. Iar cateva zeci, inarmati cu bate si bare de fier, au pornit intr-o adevarate expeditie de pedepsire, incendiind mai multe baraci din taba de nomazi.

Ca sa opreasca violentele, carabinierii l-au adus in fata multimii pe fratele presupusei victime, sa le spuna cu gura lui ca Sandra a mintit, de frica parintilor. Cu putin timp inainte de aceasta scena, adolescenta le-a marturisit politistilor ca nu a fost fortata sa intretina relatii intime.

Carabinierii din Torino au arestat doua persoane pentru distrugere in forma grava. Iar primarul a declarat: 'Sunt inacceptabile demonstratiile de linsaj impotriva unor oameni nevinovati doar pentru ca sunt straini'.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO