O studenta britanica a fost expulzata din Rusia sub acuzatia de spionaj. Tanara cauta informatii pentru lucrarea de Doctorat

Ultima actualizare: 05-04-2015 07:01
rusia

Autoritatile ruse au decis expulzarea unei studente britanice, pe care o suspecteaza ca este spion, din cauza cercetarilor pe care aceasta le-a efectuat pentru o lucrare academica.

Laura Mary Summer (25 de ani), a fost arestata de ofiterii FSB in orasul Nijni Novgorod si i-au fost date la dispozitie 10 zile pentru a parasi Rusia, lucru cu care a fost si ea de acord, relateaza The Mirror.

Tanara este studenta la Universitatea din Nottingham si desfasura cercetari pentru lucrarea sa de doctorat, despre conditiile de viata ale muncitorilor din Nijni Novgorod si legaturile lor cu Revolutia rusa din 1917. Insa in timp ce cauta printre arhivele statului, a intrat in atentia Serviciului Federal de Migrare din Rusia si a serviciilor secrete, care acum o acuza ca strangea informatii.

Ziarul LifeNews, apropiat Kremlinului, a scris ca tinerei i s-a comunicat ca activitatile ei reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale si la modul de viata al rusilor, avand la dispozitie in 10 zile sa paraseasca tara.

Oficialii au afirmat pentru presa locala ca studenta strangea informatii pentru a incerca sa incite populatia la o noua revolutie. Ei sustin ca aceasta incerca sa stranga informatii in numele profesorului ei coordonator de la Universitatea din Nottingham, Sarah Baddock, un expert in istoria Rusiei.

O instanta regionala ar fi amendat-o pe britanica si a ordonat deportarea sa, aratand ca activitatile ei constituie "un pericol la adresa societatii ruse".

In ultimele 12 luni, cel putin alti patru occidentali au fost expulzati din Rusia in timp ce desfasurau cercetari catalogate amenintari la adresa securitatii nationale.

 

She's been reportedly told she's a threat to national security.

Posted by The Mirror on Thursday, April 2, 2015
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO