O studenta a strans donatii de 26.000 de euro pentru un barbat fara adapost. Cum "a cucerit-o" acesta cu doar 4 euro

Dată publicare: 18-12-2014 10:57
Dată actualizare: 21-12-2014 07:29


Preston

Dominique Harrison-Bentzen, o studenta din orasul britanic Preston, a fost atat de impresionata de un barbat fara adapost incat, imediat, a pornit o campanie pentru a-l ajuta sa-si cumpere un apartament.

Pana acum, Dominique a reusit sa stranga donatii in valoare de 20.000 de lire sterline (26.000 de euro), potrivit The Guardian.

Tanara l-a cunoscut pe Robbie, barbatul fara adapost, intr-o noapte in care iesise in oras si isi pierduse cardul. Cand a vazut-o singura pe strada, noaptea, barbatul i-a oferit ultimii sai bani, 3 lire (circa 4 euro), pentru a lua un taxi si a ajunge in siguranta acasa.

Studenta, in varsta de 22 de ani, a refuzat oferta, insa a fost atat de impresionata de gest incat a pornit o campanie pentru a-l ajuta pe Robbie.

"Mi-am dat seama, dintr-o data, ca nu am niciun ban. Un barbat fara adapost s-a apropiat de mine si mi-a oferit 3 lire sa iau un taxi. Pe masura ce am vorbit tot mai mult despre el, am aflat tot mai multe. Cum ar fi ca returneaza portofelele gasite pe strada sau ca-si ofera hainele celor carora le este frig.

Este fara adapost de sapte luni si are nevoie de ajutor pentru a-si reveni. Nu se poate angaja din moment ce nu are o adresa stabila", a spus tanara.

Campania a ajuns in presa internationala si a devenit virala pe internet. Initiativa a luat final, iar cu banii stransi Dominique spune ca va cauta o casa pentru Robbie, iar cu restul va ajuta cat mai multe persoane cu putinta.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO