O siriancă s-a căsătorit pe Skype cu un român pe care încă nu l-a întâlnit: ”Nu au mai rămas bărbați în Siria!”

08-01-2018 09:54
Sursa: albawaba.com


fete musulmane

Nu numai că îți caută dragostea pe internet, dar siriencele au început să se căsătorească online, pentru că asta este singura lor șansă de a-și întemeia o familie în viitorul apropiat.

 

“Nu au mai rămas bărbaţi în Siria”, spun femeile din ţară,

“Sunt căsătorită cu un bărbat pe care nu l-am întâlnit niciodată. Este aproape de două ori mai mare ca mine, are două fete adolescente şi trăieşte în România”, a declarat pentru Albawaba News Zainab, o tânără de 28 de ani.

“De peste şapte luni aştept să îmi primesc viza pentru a fi împreună cu soţul meu”, a mai spus femeia.

“Nu mai există tineri rămaşi în Siria, aşa că aceasta este singura mea şansă să întemeiez o familie şi să plec şi să devin cetăţean al unei ţări europene. Nu am niciun viitor aici, cel puţin această căsătorie îmi oferă o speranţă”, a adăugat ea.

Zainab şi soţul ei Imran, de 54 de ani, s-au cunoscut pe Facebook. Ei au vorbit pe WhatsApp şi Skype timp de o lună înainte de a decide să se căsătorească şi să înainteze actele pentru că ea să imigreze în România.

Căsătoriile prin împuterniciţi sau prin Skype au devenit foarte populare în Siria începând cu 2011, anul când a izbucnit războiul în Tara, potrivit hotnews.ro.

Aceste mariaje reprezintă circa 54% din căsătoriile din Siria, spune judecătorul Mahmoud Al-Maarawi, şeful instanţei religioase ce supervizează emiterea de documente civile pentru musulmanii sirieni.

Unele tinere prefera să facă ceremonia de căsătorie prin Skype, în cadrul căreia participa un notar, mireasa, mirele, părinţii şi martori. După ceremonie, soţia sau un avocat ia contractul şi îl înregistrează la tribunal pentru a fi legalizat şi pentru a putea începe să lucreze la actele de emigrare.

Legea permite trimiterea unui împuternicit pentru o căsătorie prin intemediar, a explicat Al-Maarawi.

Oricine din Siria sau din afara ţării poate fie să trimită o împuternicire către o persoană de încredere, fie să numească un avocat să realizeze un contract de căsătorie cu o femeie sau cu tutorele ei legal.

Sursa: albawaba.com

VIDEO PROTVPLUS.RO