O româncă i-a impresionat pe italieni: ”Gest mic de o umanitate profundă”. Ce a făcut

Ultima actualizare: 25-01-2019 16:15
Viorica
lanazione.it

Italienii din Toscana sunt mișcați de gestul făcut de o româncă pentru o persoană cu care nu a avut nicio legătură.

Viorica Sandu, o româncă ce trăiește de mai mulți ani în Lucca, Toscana, a pus o forografie pe o piatră funerară, a pus flori și a îngrijit un mormânt lăsat în paragină. Femeia aflase că în locul acela fusese înhumat un profesor italian renumit, dar care își trăise ultimii ani în mizerie. ”Un gest mic de o umanitate profundă”, a scris publicația La Nazione despre Viorica.

Roberto Negro a fost un profesor universitar cunoscut în Toscana. A murit anul trecut, în iunie, la 64 de ani. Pentru că nicio rudă nu a mai vrut să știe de el, Roberto a fost abandonat la morgă. A fost îngropat în luna decembrie, de primărie, în zona din cimitir destinată persoanelor fără adăpost.

Viorica a aflat din ziare povestea tristă a profesorului Negro și a fost extrem de mișcată, mai ales când și-a dat seama că îl cunoștea din vedere, pentru că umbla pe străzile din zona gării, acolo unde locuiește ea.

Românca a făcut rost de o poză a profesorului, apoi s-a dus la o firmă specializată care a aplicat-o pe crucea de pe mormânt, pe cheltuiala ei. ”Nu a fost un vagabond, ci un om liber”, a spus Viorica. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO