O nouă condamnare pentru fostul director de campanie al lui Trump, Paul Manafort

Ultima actualizare: 13-03-2019 20:41
Paul Manafort
Getty

Şapte ani şi jumătate de închisoare are de ispăşit fostul director de campanie al lui Trump, Paul Manafort, inculpat de statul New York cu privire la împrumuturi bancare ilegale.

Paul Manafort urmează să ispăşească în total o pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare, în urma celei de a doua condamnări, miercuri, cu privire la fraude descoperite în cadrul anchetei ruse a lui Robert Mueller, relatează News.ro.

Fostul consultant republican, în vârstă de 69 de ani, a fost condamnat, la Washington, la o pedeapsă de 73 de luni (şase ani şi o lună) de închisoare, din cauză că a ascuns activităţi de consiliere a unor ucraineni proruşi şi a cerut unr martori să mintă justiţia.

Treizeci de luni (doi ani şi jumătate) din această pedeapsă urmează să fie contopite în pedeapsa de 47 de luni (trei ani şi 11 luni) de închisoare la care a fost condamnat săptămâna trecută într-un tribunal din Virginia cu privire la fraude fiscale şi bancare, a hotărât judecătoarea Amy Berman Jackson.

Durata totală a pedepsei este, astfel, de 47+43 de luni, adică 90 de luni (şapte ani şi jumătate).

Paul Manafort nu este ”nici inamicul public numărul unu şi nicio o victimă”, a declarat ea, subliniind că faptele judecate de instanţa sa nu au nimic a face cu o posibilă complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016.

Acest subiect, aflat în centrul investigaţiilor procurorului special Robert Mueller, ”nu a fost niciodată supus tribunalului. Punct”, a declarat ea.

În hotărârea sa, magistrata a subliniat ”minciunile repetate şi timp de mai mulţi ani” ale lui Paul Manafort, menite în opinia sa ”să-i asigure menţinerea nivelului vieţii” de lux.

”El nu a fost prea sincer nici cu mine”, a notat ea, după care a adăugat că ”tribunalul este unul dintre locurile în care faptele îşi păstrează importanţa”.

Judecătoarea Jackson şi-a exprimat îndoiala cu privire la ”remuşcările” şi ”scuzele” exprimate în faţa sa de către paul Manafort. ”Până în această dimineaţă el spunea mai degrabă «uitaţi ce mi-au făcut!»”.

Miercuri, omul de afaceri, binecunoscut cercurilor puterii la Washington, a declarat că ”îi pare rău de ceea ce a făcut”.

”Nu pot să schimb trecutul, însă vă asigur că viitorul va fi altfel”, a adăugat el, aşezat într-un scaun cu rotile, jurând că a fost schimbat de cele nouă luni de detenţie.

Subliniind că şi-a pierdut deja ”proprietăţile, lichidităţile, asigurarea de viaţă şi acţiunile”, el i-a cerut judecătoarei Amy Berman Jackson să-l lase să-şi încheie viaţa alături de soţia sa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO