O navă cargo a izbucnit în flăcări, în Marea Arabiei. La bord se afla și un cetățean român


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018 18:29
Categorie: Stiri externe
Nava cargo in flacari

O navă cargo a companiei daneze Moller-Maersk, la bordul căreia se aflau 27 de persoane, printre care și un cetățean român, a fost cuprinsă de flăcări, marți după-amiază, în Marea Arabiei.

 

Într-un comunicat de presă, compania daneză precizează că doar 23 dintre membrii echipajului au fost salvați, iar alți patru sunt dați dispăruți. Aceștia provin din India (13), Filipine (9), România (1), Africa de Sud (1), Tailanda (2), Marea Britanie (1).

La o zi de la izbucnirea incendiului, situația navei care transporta 7860 de containere, rămâne critică, iar flăcările continuă să ardă.

„Am privit vestea privind nava Maersk Honam și legată de dispariția celor patru membri ai echipajului cu mari regrete. Facem tot ce ne stă în putință să continuăm căutările și operațiunea de salvare”, a spus Soren Toft, reprezentant al companiei Moller-Maersk.

El a mai precizat că echipajul evacuate este, în mod evident, „îngrijorat”, iar doi membri au primit îngrijiri medicale.

„Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile celor pe care nu i-am găsit încă. Le oferim toată susținerea în această situație dificilă”, a mai spus Soren Toft.

Nava se află în prezent în Marea Arabiei, la circa 1.800 de kilometri sud-est de zona Salalah, situată în Oman. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO