O menajera romanca a pierit in Italia, incercand sa salveze o batrana!

Ultima actualizare: 06-11-2012 12:16

Primim o veste trista din Sicilia inecata de inundatii catastrofale. O romanca de-a noastra a murit acolo impreuna cu vaduva in casa careia era menajera si pe care a-ncercat sa o salveze.
 


Povestea ingrijtoarei in varsta de 48 de ani impresioneaza pana la lacrimi. N-ar fi trebuit sa fie in locuinta acelei femei, insa o colega a rugat-o sa ii tina locul, cat vine ea in Romania, sa-si vada familia.

Mortii si ranitii se numara acum cu zecile in zona respectiva. Cat vezi cu ochii, masini inghitite de noroi, locuinte din care n-au mai ramas decat franturi din pereti si oameni desfigurati de durere, care-si cauta disparutii.

Potrivit presei italiene, Monica Barascuia lucra ca menajera pentru Concetta Canistraci, o vaduva in varsta de 71 de ani, imobilizata intr-un carucior cu rotile. O alta romanca o avea de fapt in grija pe batrana. Dar, pentru ca-si planificase o calatorie in tara, a rugat o prietena - tot ingrijitoare - sa-i tina locul. Aceasta s-a mutat pentru cateva zile in casa italiencei, in localitatea Scaletta Zanclea.

Cand catastrofa a devenit iminenta, nu s-a mai gandit la viata ei. A incercat sa o salveze pe cea a vaduvei. In zadar. Impinsi de torentele de noroi, peretii casei s-au prabusit peste amandoua.

Ca a fost prapad, o confirma imaginea de acum a localitatii.
Din casele invecinate, se mai vad pereti distrusi. Noroiul a ingropat chiar si stalpii de inalta tensiune.

Trupul neinsufletit al romancei a fost identificat de rude. Italienii sunt impresionati de soarta tragica a femeii, singura straina de pe lista victimelor.

Chiar daca au in fata "munti" de mal si moloz, care au inghitit de-a valma, oameni, case si masini, salvatorii nu renunta.

Privelistile din elicopter arata o zona devastata parca de un razboi. Piata centrala a unui oras s-a transformat intr-un crater imens, delimitat de siruri de masini ingropate in mal.

Italienii se intreaba cum a fost posibil ca furtuna sa ingroape 12 localitati sub mormane de noroi. Cateva dintre raspunsuri au aparut deja. Potrivit presei, banii pentru lucrarile de amenajare a cursului apelor s-au dus pe apa sambetei. In schimb s-au taiat padurile si pe colinele din jurul orasului Messina au aparut peste tot constructii cu autorizatii dubioase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO