O mamă de 27 de ani a murit de cancer, după ce medicii i-au spus că are Covid-19: „Erau concentrați doar pe coronavirus”

Ultima actualizare: 18-08-2020 08:43
tanara cancer
Profimedia

O mamă din Marea Britanie, în vârstă de 27 de ani, a murit după ce medicii au crezut că are Covid-19 deși suferea de cancer.

Tânăra a murit, după ce medicii i-ar fi spus că tusea pe care o avea în ultima vreme ar fi fost din cauza coronavirusului, transmite 7news.com.au.

Beth Pattison, care a învins de două ori cancerul la sân, a apelat la medici, după ce crizele sale de tuse au devenit din ce în ce mai severe, aceștia susținând că sunt cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Pattison a fost dusă de urgență la spital de către tatăl său, după ce a început să aibă probleme cu respirația și a fost diagnosticată cu pneumonie. În urma unui test, s-a dovedit că nu era infectată cu Covid-19 și i-au fost prescrise antibiotice.

La scurt timp după aceea, ea a murit în urma unui stop cardiac, după ce cancerul a revenit, starea ei de sănătate înrăutățindu-se.

„Suntem distruși. Faptul că familia și prietenii ne-au fost alături ne-a ajutat foarte mult. Nu vom putea niciodată s-o aducem înapoi pe Beth, dar sperăm că putem trage un semnal de alarmă și credem că acest lucru ar fi putut fi evitat. Nu le păsa de altceva, erau concentrați doar pe Covid și pneumonie. Dacă cineva a mai avut cancer înainte, vă rog, fiți atenți la asta și de-abia după aceea vedeți dacă are Covid sau penumonie. Vă rog, oferiți-le șansa de a învinge cancerul”, a povestit tatăl tinerei.

În urma tragediei, părinții tinerei răpuse de boală au început o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe fiul ei pe viitor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO