O furtună cu o putere similară cu a unui uragan a făcut prăpăd în centrul SUA

Ultima actualizare: 12-08-2020 09:45

O furtună cu o putere similară cu a unui uragan a făcut prăpăd în centrul Statelor Unite. A lăsat în urmă sute de case avariate şi chiar tiruri răsturnate pe şosele.

Din Chicago până in Michigan, zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric, după ce stâlpii de înaltă tensiune au fost doborâţi de vântul puternic.

Cu rafale de peste 160 de kilometri pe oră, natura s-a dezlănţuit peste statul american Indiana. Aproape nimic nu i-a stat în cale: bucăți din acoperişuri au zburat ca nişte cărţi de joc, iar copacii au cazut retezati în faţa urgiei.

Un peisaj dezolant a fost şi pe şosele. Furtuna puternică a răsturnat mai multe camioane. Vijelia a durat câteva ore bune şi s-a făcut simţită din estul statului Nebraska până în oraşele din Wisconsin şi Illinois. Potrivit specialiştilor, acest tip de furtună se produce în zilele foarte călduroase şi are puterea unui uragan.

Localnic: „Lucram la ceva anume şi, dintr-o dată, în spatele meu am auzit tot felul de zgomote. M-am uitat pe ferastră şi am văzut furtuna puternică în plină desfăşurare: crengile copacilor cădeau una după alta, maşinile se claxonau pentru a se avertiza să nu se lovească”.

Cu numeroşi stâlpi de înaltă tensiune avariaţi, o mare parte din populaţie a rămas fără curent electric.

Potrivit meteorologilor, cu cât furtuna va avansa spre centrul Statelor Unite, va prinde şi mai multă putere şi e posibil să se transforme într-un adevărat uragan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO