O fetiță din Marea Britanie s-a născut în timp ce mama ei era în comă, infectată cu Covid-19

Dată publicare: 10-05-2021 11:45
Dată actualizare: 10-05-2021 12:00


nou nascut

Miracol în Marea Britanie. Infectată cu Covid-19 și aflată în comă, o femeie în vârstă de 27 de ani a născut o fetiță. A doua zi, tânăra mămică s-a trezit, informează BBC.

În luna ianuarie, după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus, Marriam Ahmad, care era însărcinată în 29 de săptămâni, a fost internată în spitalul Grange din Cwmbran, Țara Galilor.

Din nefericire, starea de sănătate a lui acesteia s-a agravat rapid.

În scurt timp, femeia, care are astm, s-a trezit într-o situație „extrem înfricoșătoare”.

Din acest motiv, medicul care avea grijă de ea a început să se gândească la o operație de cezariană. Inițial, el a spus că Marriam va fi conștientă pe tot parcursul intervenției. De asemenea, doctorul a precizat că este posibil ca bebelușul să nu supraviețuiască.

În cele din urmă, echipa medicală a decis că Marriam trebuie pusă în comă indusă. Doctorul a ținut-o de mână și i-a spus că „s-ar putea să nu se mai trezească”.

Marriam și-a chemat părinții în Swansea, iar medicul l-a sunat pe soțul ei, care era acasă în Newport, împreună cu fiul lor Yusuf, în vârstă de un an.

„Nici nu am vorbit cu soțul sau cu fiul meu. Niciodată nu mi-am părăsit fiul, nici măcar o noapte”, a spus ea.

 

Fetița lui Marriam a venit pe lume la data de 18 ianuarie și cântărea doar 1,17 kilograme.

În mod miraculos, în ciuda avertismentului medicului, a doua zi, la prânz, Marriam a ieșit din comă. „Habar n-aveam ce s-a întâmplat”, a spus ea.

În următoarea săptămână, femeia nu a putut să-și vadă copilul. Asistentele i-au făcut fotografii și videoclipuri micuței, apoi i le-au arătat lui Marriam.

Toți angajații de la spital au fost alături de tânăra mămică.

„Chiar și femeia de serviciu și-a amintit de mine”, a spus ea.

Marriam și soțul ei au decis ca micuța să poarte numele
Khadija.

„În credința islamică, Khadija este o femeie foarte puternică, independentă”, a spus Marriam.

După opt săptămâni petrecute în spital, Khadija este acum acasă. La trei luni și jumătate, ea este fericită, sănătoasă și se hrănește bine. Acum, micuța cântărește aproape 4 kilograme.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO