O femeie a murit după ce a căzut din elicopterul venit să o salveze de taifunul Hagibis

Ultima actualizare: 14-10-2019 20:43
Taifun Hagibis Japonia - 2

O femeie în vârstă este una dintre victimele super-taifunului din Japonia, după ce a căzut din elicopterul care încerca să o salveze.

Femeia în vârstă de aproximativ 70 de ani a murit, după ce a căzut de la peste 40 de metri, în timp ce se afla în elicopterul care venise să o salveze, potrivit Fox News.

Potrivit oficialilor din Tokyo, bătrâna nu purta centuri, în momentul în care se afla în elicopter, în zona devastată de super-taifunul Hagibis. Oficialii și-au cerut scuze pentru acest incident și au recunoscut faptul că femeia nu era prinsă cum trebuie în elicopter.

Sub ameninţarea unor noi ploi, zeci de mii de salvatori din Japonia căutau încă supravieţuitori luni, la două zile după ce puternicul taifun Hagibis a lovit centrul şi estul Japoniei, lăsând în urma sa cel puţin 56 de morţi, informează AFP.

Hagibis a atins uscatul sâmbătă seara venind din Pacific, însoţit de rafale de vânt de circa 200 kilometri pe oră şi precedat de ploi torenţiale care au afectat 36 dintre cele 47 de prefecturi din ţară (în centru, est şi nord-est), provocând alunecări de teren şi ieşirea din matcă a mai multor râuri.

Bilanţul victimelor a continuat să se agraveze începând cu ziua de sâmbătă. Luni seară, postul public de televiziune NHK a anunţat, pe baza datelor colectate de jurnaliştii săi aflaţi pe teren, că 56 de persoane şi-au pierdut viaţa, 15 erau încă date dispărute, iar 204 erau rănite. Guvernul a comunicat un bilanţ mai mic pe care continuă să-l actualizeze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO