3 morți și 30 de răniți, după ce o dubiță a intrat în pietoni, în orașul german Munster. Șoferul ar fi avut probleme psihice

×
Codul embed a fost copiat

O dubiță a intrat într-un grup de pietoni care se aflau în orașul german Munster. Potrivit poliției germane, 30 de persoane au fost rănite, iar trei au murit, între care și atacatorul.

 ►Potrivit presei germane, bilanțul victimelor ar fi între 20 și 30 de răniți. AFP notează că 6 persoane ar fi în stare critică.

►La scurt timp după ce o dubiță a intrat în mulțimea adunată în centrul vechi al orașului Munster, poliția a precizat că este vorba despre „mai mulți morți și răniți.” Inițial, ministrul federal de Interne preciza că bilanțul morților ar fi de patru, dar la câteva ore de la atac a revizuit numărul deceselor la trei.

►Ulterior, autoritățile au anunțat că atacatorul s-a sinucis. Surse din poliție precizaseră pentru Rheinische Post că alte două persoane ar fi căutate de autorități, dar poliția a negat că ar căuta complici. Presa germană notează că atacatorul ar fi un cetățean german cu probleme psihice.

Primele mărturii, după atacul din Munster.

Citește și
Shanghai.
Un șofer a intrat cu maşina în pietoni, în Shanghai. Sunt cel puţin 18 răniți
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Urmărește desfășurarea evenimentelor în format LIVE TEXT:

UPDATE ora 21.30: Ministrul federal de Interne a confirmat că, din informațiile adunate de anchetatori, este vorba despre un cetățean german, informează Focus.

„Niciunul dintre indicii nu arată că ar avea legături islamiste”, a mai precizat Herbert Reul.

 

Totodată, oficialul german a revizuit bilanțul morților, precizând că șoferul dubiței a ucis două persoane înainte să se sinucidă.

 ora 21.00: 300 de medici și asistente medicale au răspuns apelului de urgență al autorităților, după ce un șofer a intrat cu camioneta în mulțimea din centrul vechi al orașului Munster, reiese din informațiile publicate de Bild.

Potrivit directorului adjunct al Spitalului Universitar Munster, dr. Michael Raschke, „patru operații de urgență au loc în același timp.” Totodată, la unitatea medicală au ajuns cinci persoane în stare critică și „numeroase persoane” cu răni minore.

Într-un comunicat, președintele german Frank-Walter Steinmeier a precizat: „Mesajele pe care le primim din Munster sunt șocante. Trebuie să începem prin a-l considera un act grav de violență. Gândurile mele se îndreaptă spre victime și rudele lor, către cei care au pierdut pe cineva drag. Sunt profund îngrijorat. Le mulțumesc forțelor de ordine și echipajelor de salvatori.”

Întrebați dacă doresc să comenteze informațiile conform cărora atacatorul ar fi un german cu probleme psihice, reprezentanții Ministerului federal de Interne au precizat: „Nu confirmăm, dar nici nu infirmăm asta”, conform Reuters.

ora 20.00: Întregul oraș deplânge teribiul eveniment. Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile celor uciși și le urmă răniților o recuperare rapidă”, a precizat primarul orașului Markus Lewe.

Atacul nu ar avea legături teroriste, informează Suddeutsche Zeitung. Potrivit sursei citate, atacatorul fi un cetățean german cu probleme psihice. Autoritățile percheziționează apartamentul suspectului, în căutare de materiale expozibile.

La rândul său, Spiegel precizează că ar fi vorba despre un cetățean german de 48 de ani, care a avut în trecut probleme psihice.

19.35: Un martor a declarat pentru cotidianul Bild: „Am auzit un zgomot purternic, după care oamenii au început să țipe, „Dumnezeule!” Toată lumea încerca să fugă. Un minut mai târziu, au apărut echipaje de poliție”.

Lena, o tânără de 21 de ani, a povestit pentru publicația germană: „Mă plimbam cu prietenii cu bicicletele, când am auzit oameni care țipau: „plecați de aici, a intrat în oameni. Atac!” Am plecat, n-am văzut prea multe lucruri, dar ni s-a făcut frică să nu explodeze o bombă sau să fim împușcați.”

Atacul vine la un an după ce o camionetă a intrat în mulțimea adunată într-o zonă aglomerată din Stockholm, cauzând moatea a cinci persoane și rănirea altor câteva zeci.

ora 19.25: Un purtător de cuvânt al Poliției Germane, Andreas Bode, le-a spus reporterilor că 20 de persoane ar fi în stare critică, conform agenției Associated Press.

„Gândurile noastre se îndreaptă spre victime și spre familiile lor”, a spus un purtător de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel.

ora 19.11: Ministerul Federal de Interne a precizat că patru persoane au murit, una dintre ele fiind atacatorul, iar că 30 de persoane au fost rănite, unele dintre ele fiind în stare critică, informează Der Spiegel.

Ministerul Federal de Interne a precizat că patru persoane au murit, una dintre ele fiind atacatorul, iar că 30 de persoane au fost rănite, unele dintre ele fiind în stare critică, informează Der Spiegel.

În portbagajul mașinii ar fi fost găsit un obiect suspect, motiv pentru care poliția a decis izolarea zonei, a spus un purtător de cuvânt citat de Focus.

Potrivit poliției, sunt zvonuri conform cărora alte două persoane ar fi sărit din mașină și ar fi fugit, însă nu se știe dacă informația este corectă.

 ora 18.37: Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Renania de Nord-Westfalia a confirmat că este vorba „despre o situație gravă, din care a rezultat moartea și rănirea mai multor persoane”, conform Der Spiegel.

Potrivit Focus, poliția a confirmat că 30 de persoane ar fi fost rănite. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al poliției a spus că nu poate preciza cu certitudine numărul celor decedați.
Șase dintre răniți ar fi, însă, în stare critică, conform AFP.

Surse din poliție, citate de Rheinische Post, notează că alte două persoane ar fi căutate în legătură cu atacul din centrul orașului Munster. Cu toate acestea, informația nu a fost confirmată oficial.

ora 18.20: Poliția a confirmat, ulterior, că atacatorul s-a sinucis după atac, dar pentru moment nu i se cunoaște identitiatea, informează Focus.de. Oamenii legii au mai precizat că vehiculul s-a îndreptat spre mulțimea din centrul vechi al orașului Munster.

ora 17.50:  Potrivit Express.co.uk, mașina ar fi intrat într-un grup de 10 persoane, care se aflau în orașul situat în estul Germaniei. Imediat după aceea, șoferul a fugit de la locul incidentului, fiind căutat de poliție.

Pe de altă parte, Rheinische Post, care citează surse din poliție, precizează că ar fi vorba despre 3 morți și până la 30 de răniți. Westfälische Nachrichten citează un purtător de cuvânt al Pompierilor, care precizează că sunt „în jur de 50 de victime”, conform Der Spiegel.

Potrivit Reuters, ar fi vorba de mai mulți morți și răniți. Conform Der Spiegel, nu se știe pentru moment dacă a fost vorba despre un atac.


La locul incidentului au fost trimise ambulanțe și mașini de poliție.

Conform Rheinische Post, șoferul mașinii s-ar fi împușcat, dar informația n-a fost confirmată. Sursa citată mai precizează că incidentul a avut loc în centrul vechi al orașului, iar zona ar fi acum izolată. Autoritățile îndeamnă populația să evite Piața Kiepenkerl.

Șeful Uniunii gemane al Polițiștilor, Erich Rettinghaus, a declarat oentru Rheiniche Post: „În primul rând, gândurile noastre se îndreaptă spre familiile morților și răniților. Până acum, am reușit să evităm atacurile planificate, dar n-am reușit de data aceasta.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Patru fete, lovite de o mașină pe trecerea de pietoni. Șoferul spune că i-au apărut brusc în față
Patru fete, lovite de o mașină pe trecerea de pietoni. Șoferul spune că i-au apărut brusc în față

Patru fete au fost lovite de o mașină marți seară pe o trecere de pietoni din Pitești. Victimele, trei dintre ele în vârstă de 18 ani și una de 17 ani, traversau stradă pe zebră în momentul în care au fost izbite.

Un șofer a intrat cu maşina în pietoni, în Shanghai. Sunt cel puţin 18 răniți
Un șofer a intrat cu maşina în pietoni, în Shanghai. Sunt cel puţin 18 răniți

Cel puțin 18 persoane au fost rănite, după ce un șofer i-a izbit în plin cu o dubă. Incidentul s-a produs vineri dimineața, într-un cartier din Shanghai.

Un autobuz a intrat în plin în pietoni, în Moscova. Sunt cel puţin 3 răniţi
Un autobuz a intrat în plin în pietoni, în Moscova. Sunt cel puţin 3 răniţi

Incident grav în capitala Rusiei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.